Oerol Festival kijkt na twee jaar terug op een rijke en urgente editie

Midsland, Terschelling, 20 Juni 2022 /EZPress/ - Op de laatste zondagmiddag van het festival kijkt Oerol terug op een geslaagde editie van Oerol Festival 2022. De bezoekersaantallen zijn goed, de diversiteit aan mensen die Oerol Festival bezoeken is gestegen en de nieuwe Festival Oorden zijn omarmd door de bezoekers.

\\\"De afgelopen jaren hebben we goed kunnen gebruiken om nieuwe ontmoetingen en veel inspiratie op te doen. We zijn over de gehele linie blij met de stappen die we dit jaar hebben gemaakt, onze programmering met veel jonge makers is actueler dan ooit tevoren en dat hebben we deze editie terug gezien in de praktijk. Maar het blijkt ook uit de grote hoeveelheid positieve reacties op het maatschappelijke urgente aanbod op het festival.\\\", aldus hoofd programmering Sabine Pater.

“Vooraf was het spannend of de Oerol bezoeker dit jaar het festival weer terug zou vinden. Ook omdat theaters door het hele land kampen met een lagere bezetting. Die zorg is gelukkig weggenomen en dat is terug te zien in de ticketverkoop, waar de standen ongeveer gelijk zijn aan het laatste fysieke festival in 2019.” zegt algemeen directeur Siart Smit. Opvallend is dat na twee jaar afwezigheid van een fysiek festival wel een gedragsverandering te zien is. Bezoekers nemen ruimer de tijd voor het festival, waar in eerdere jaren veel bezoekers een weekend kwamen, lijkt het erop dat individuele bezoekers nu langer op het eiland verblijven en meer voorstellingen bezoeken dan voorheen.

//Einde bericht

Bron: Oerol

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: