Onthaasten in de gevarieerde natuur van Nedersaksen

Foto:
Rivierenlandschap Elbe (c) TMN Dieter Damschen

Bremen, Duitsland, 13 Mei 2022 /EZPress/ - Net over de grens, in de deelstaat Nedersaksen, vind je veel verschillende landschapstypes: van de Waddenzee tot aan de ruige wildernis van de Harz; van gecultiveerde veengebieden en rivierlandschappen tot glooiende heidevelden op de Lüneburger Heide. En midden in die natuur liggen accommodaties waar je volop kunt genieten van de omgeving en helemaal tot rust kunt komen. Ontdek vijf heel verschillende landschappen in Nedersaksen die je verblijf in Nedersaksen tot een onvergetelijke ervaring zullen maken.

De weidsheid van Ostfriesland
Een hemel die tot aan de horizon reikt, groene weilanden, kilometerslange dijken langs de Waddenzee, kaarsrechte kanalen, blauwe meren: dat is het landschap van Ostfriesland in een notendop. Perfect om te fietsen. Neus in de wind, genieten van de rust en de dagelijkse sleur achter je te laten. Door het grote panoramavenster in een van de boomhuizen van de Lütetsburg Lodges geniet je van het fantastische uitzicht over de natuurlijke golfbaan van Schloss Lütetsburg. Laat gewoon je wifi uit en geniet van de omgeving. In Harlesiel aan de Waddenzee staat een klein dorp met 19 Green Tiny Houses. Wadlopen, aan het strand liggen en uitproberen hoe het is om op zo´n klein oppervlak te wonen.

Het oude veengebied Teufelsmoor
Rivieren en sloten bepalen ook het landschapsbeeld van het Teufelsmoor. De typische structuur die door de veenwinning ontstond is overal zichtbaar. In de zomer is een tocht met een oude turfschuit een bijzondere belevenis. Of huur bij Land of Green bij kunstenaarsdorp Worpswede een kano en peddel over de prachtige Hamme. Overnachten kun je hier ook, in je eigen tent, in een boomhuis of in een Tiny House. Chillen kun je in de hottub en in de zomer wordt er yoga aangeboden. In het vroege voorjaar, als de laaggelegen gebieden langs de rivieren vollopen, is het een unieke plek voor trekvogels. In de herfst maken duizenden kraanvogels een tussenlanding in het Teufelsmoor.

De uitgestrekte uiterwaarden langs de Elbe
Hoe veelzijdig en afwisselend een rivierenlandschap kan zijn, kun je beleven in Biosfeerreservaat Elbtalaue. Langs de Elbe ligt een aantal bijzondere landschapstypes, zoals een zandige rivieroever, zandduinen en beemden die soms droog en soms nat zijn. Een ideale leefomgeving voor zeldzame planten en dieren. Dit veelzijdige landschap kun je goed op de fiets, bijvoorbeeld op de Elberadweg, leren kennen. Langs de fietsroute, in Hitzacker, ligt het Destinature Dorf, een natuurhotel met Tiny Houses die met natuurlijke producten zijn gebouwd en het supereenvoudige en flexibele ‘Bett to go’. Zo innovatief dat het vorig jaar de Deutsche Tourismuspreis heeft gewonnen. Ideaal voor iedereen die geniet van vogelgeluiden in de ochtend en douchen onder een sterrenhemel of een bezoekje aan de sauna in de buitenlucht.

De ruige wildernis van de Harz
De Harz, het enige middelgebergte in Noord-Duitsland, spreekt tot de verbeelding. De bergen zijn bedekt met uitgestrekte beukenbossen, de hooggelegen dalen met enorme sparren. De grond is vaak bedekt met een dik tapijt van mossen. Een perfecte coulisse voor een wandeling door de ongerepte natuur, langs kabbelende beekjes en imposante rotspartijen, bijvoorbeeld op de Harzer-Hexen-Stieg. Niet vaak zichtbaar is de lynx, die hier weer in het wild voorkomt. Midden in het Nationalpark Harz, in Braunlage, ligt Hotel EchtZeit, een fijne plek om te onthaasten. Ook het kleine Vintagehotel Fellerei in Clausthal-Zellerfeld is een plek om je thuis te voelen na een lange wandeling of een verfrissende duik in een meer. In beide hotels staan gerechten met regionale producten op de kaart. Overnachtingsgasten kunnen gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Harz met de HATIX-kaart.

De magische Lüneburger Heide
De Lüneburger Heide omvat tientallen keine en grote heidegebieden. Maar de streek is meer dan heide alleen. Ook uitgestrekte bossen, weilanden en beekjes bepalen het beeld. Als je bed dan ook nog in de Stimbekhof voor je is opgemaakt, dan kun je je even in een paradijs wanen. Op de oude boerderij met rieten dak in het knusse heidedorpje Oberhaverbeck presenteert de natuur zich elk uur van de dag weer anders. Een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten. Heel anders is Hotelcamp Reinselen, dat ver weg van de bewoonde wereld ligt. Geniet in de hangmat van de rust en het weidse uitzicht over het schrale grasland. Het slowfood-restaurant gebruikt vooral lokaal geproduceerd voedsel.

Meer informatie vakantieland-nedersaksen.nl/natuur

//Einde bericht

Bron: TourismusMarketing Niedersachsen GmbH

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: