Evenementenkalender 2022 – vaste iconen, nieuwkomers en eenmalige evenementen zorgen voor uniek evenementenjaar

Rotterdam, 25 November 2021 /EZPress/ - Woensdag heeft Rotterdam Festivals de Rotterdamse Evenementenkalender 2022 openbaar gemaakt. Naast vaste iconische evenementen zoals NN North Sea Jazz Festival en International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt er volgend jaar ook een aantal eenmalige evenementen plaats zoals de World Police & Fire Games en Roze Zaterdag. Nieuwe evenementen uit 2021 en 2020 die door corona niet konden plaatsvinden worden doorgeschoven naar 2022. Het gaat dan om evenementen als Weelde Festival, Parkzicht Outdoor en Give Soul.

Rotterdam Festivals heeft er met deze kalender alle vertrouwen in dat Rotterdam zich komend jaar kan laten zien als inventieve en creatieve festivalstad. “Het was ontzettend fijn om te zien dat er ondanks de moeilijke coronatijd zoveel aanvragen voor festivals en evenementen voor 2022 binnenkwamen. Dat zegt wel iets over de veerkracht van de sector in deze stad. Daar ben ik trots op, want we realiseren ons heel goed dat het zware tijden zijn voor organisatoren. Zoals ieder jaar vormen de iconische evenementen de kern van de jaarkalender. Rondom deze iconen proberen we sterke evenementenperiodes te creëren met aanvullende bijpassende evenementen. Ook dit jaar hebben we weer een aantal mooie nieuwe evenementen een plek kunnen geven zoals het duurzaamheidsevenement Vlindertuin Festival, maar ook Het Kroonjuweel, Yardbird Festival en Permanent Festival. De laatste drie zijn kleinschaligere evenementen die allemaal plaatsvinden in het Merwe-Vierhavensgebied, een gebied in ontwikkeling dat wellicht kansen biedt voor meer evenementen in de toekomst. We kijken natuurlijk ook ontzettend uit naar de bijzondere eenmalige evenementen zoals de World Police & Fire Games en Roze Zaterdag, waarmee we bewoners en bezoekers hopelijk enorm gaan verrassen. Wat ons betreft gaat het een uniek jaar worden. We gaan er nu van uit dat we de kalender op een normale manier kunnen volgen, en we hebben inmiddels ervaring met het op veilige wijze organiseren van evenementen. Mochten we vanwege de coronapandemie onverhoopt wijzigingen moeten aanbrengen in de kalender, dan zijn we flexibel en daarop voorbereid. Met een blik -zoals we de afgelopen jaren steeds hebben gedaan- naar wat er wel kan.”, aldus Renske Satijn, directeur Rotterdam Festivals.

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme): “Het is een pittige tijd voor evenementen- en festivalorganisatoren. Ook afgelopen jaar konden niet alle evenementen en festivals op het gewenste moment doorgaan en dat wordt door hen gevoeld. Wat dat betreft hoop ik op een beter evenementen- en festivalseizoen in 2022. De coronapandemie daagt ons uit om te blijven kijken naar wat wél mogelijk is. Ik weet zeker dat de festivalsector daar op een creatieve en flexibele manier mee omgaat. Er staan weer fantastische namen op de kalender. Ik hoop dan ook op een mooi festivalseizoen!”

//Einde bericht

Bron: Rotterdam Events

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: