The Body Shop zet aandacht voor geweld tegen vrouwen in de etalage op Black Friday

Weesp, 23 November 2021 /EZPress/ - Uit onderzoek blijkt dat 81% van de vrouwen die in België wonen in haar leven al een vorm van seksueel geweld meemaakte.* Dat is een slechte deal vindt activistisch beautymerk The Body Shop. En daarom vraagt het deze Black Friday aandacht voor de percentages die er echt toe doen. In de winkels en online steunt The Body Shop de petitie van Amnesty International België tegen seksueel geweld, door middel van een persiflage op Black Friday-reclames in de etalages van alle winkels.

Het doel van de actie is om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen onder de petitie van Amnesty International België tegen seksueel geweld. Want de cijfers liegen er niet om: seksueel geweld is een ernstig probleem in België. Twee derde van de Belgische bevolking krijgt er in de loop van het leven mee te maken.* De meeste slachtoffers doen geen aangifte (naar schatting slechts 1 op de 10), o.a. uit schrik om niet geloofd te worden. En zelfs als men aangifte doet, is de kans op een veroordeling gering. Dat is voor The Body Shop en Amnesty onaanvaardbaar.

Hoe actueel en relevant dit thema is bleek eerder deze maand nog eens in Gent, waar honderden mensen de straat op gingen om te protesteren na verschillende meldingen van seksueel geweld in het uitgaansleven. Daarom roepen The Body Shop en Amnesty International iedereen op de petitie van Amnesty te ondertekenen en zo aan de Belgische regering te vragen om een topprioriteit te maken van de strijd tegen seksueel geweld.

Wies De Graeve, directeur van Amnesty International, zegt over deze samenwerking: “We zijn enorm dankbaar voor deze bewustmakingsactie van The Body Shop. Het is hartverwarmend te zien dat een bedrijf aandacht besteedt aan mensenrechten en de strijd tegen seksueel geweld, op een dag als Black Friday.”

The Body Shop is opgericht vanuit de overtuiging dat business can be a force for good. Het bedrijf zet zich in to make the world a fairer and more beautiful place. Activisme zit in zijn DNA en het is vastbesloten om sociale rechtvaardigheid te collectiviseren en te zoeken waar het ook komt en zakendoet. In de afgelopen 40 jaar heeft het met veel succes actie gevoerd rondom thema’s als mensenrechten, dierenwelzijn, het milieu, en eigenwaarde van vooral vrouwen en meisjes. Huiselijk geweld is al sinds 2003 wereldwijd een regelmatig terugkerend campagneonderwerp.

Alice Mazzola, Global Head of Activism van The Body Shop, zegt hierover: “Bij The Body Shop is het onze diepste overtuiging dat iedereen het recht heeft om gevrijwaard te zijn van letsel en wreedheid, en om hun eigen fysieke en mentale welzijn te kunnen bewaken. Helaas is dit niet het geval voor bijna één op de drie vrouwen in de wereld. Die vrouwen hebben nog steeds te maken met gendergerelateerd geweld, vaak door toedoen van degenen die het dichtst bij hen staan. Daarom steunen we bij The Body Shop slachtoffers van dit type geweld, zoals bijvoorbeeld nu met Black Friday. Daarnaast vinden we dat ieder van ons medeverantwoordelijk is voor het uitbannen van dit soort geweld, dat vaak terug te voeren is op genderongelijkheid. Met het oog daarop bevorderen wij actief gevoelens van zelfliefde onder meisjes en vrouwen, versterken we hun stem waar die nu niet wordt gehoord, en voeren we actie voor gerechtigheid waar die er nu (nog) niet is.”

*UN-MENAMAIS research 2021

//Einde bericht

Bron: The Body Shop


Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: