Grote Kerk Alkmaar vanaf 21 november omgetoverd in Grote Pietenhuis

Alkmaar, 16 November 2021 /EZPress/ - Vanaf 21 november verandert de Grote Kerk van Alkmaar in Het Grote Pietenhuis. Nadat de opnames van de Sinterklaasfilm ‘Trammelant in Spanje’ eerder deels al in Alkmaar plaatsvonden, krijgt de stad nu Het Grote Pietenhuis. Gedurende vijf weekenddagen kunnen kinderen daar helpen bij de voorbereidingen voor pakjesavond, zoals het inpakken van cadeautjes. Pieten oefenen er het dak-lopen en Sinterklaas houdt in de gaten of alles goed gaat.

In de Sinterklaasfilm ‘Trammelant in Spanje’ is te zien hoe de boeven Mammie en Stan de Sint en zijn pieten opsluiten in een kasteel. Ook in Alkmaar lijken deze boeven nu te hebben toegeslagen. Daardoor lopen de pieten enorm achter met hun werkzaamheden en hebben ze heel hard de hulp van alle kinderen nodig.

In Het Grote Pietenhuis is van alles te zien. Bijvoorbeeld de enorme inpakkamer van de pieten en de werkkamer van de Sint. Kinderen leren er hoe de pieten alle pakjes bezorgen en helpen zo snel mogelijk schoentjes te vullen. Wie dat goed doet, krijgt een pietendiploma. Kinderen kunnen er een mooie tekening en verlanglijstje maken en is warme chocomel en gevulde speculaas.

De Grote Brievenbus
Op 12 november werd De Grote Brievenbus geplaatst, pal voor de ingang van Het Grote Pietenhuis. De Alkmaarse kinderburgemeester Livia deed hier als eerst haar verlanglijstje in, met wensen voor de kinderen in Alkmaar. Sindsdien zijn er al vele kleurplaten, verlanglijstjes en brieven aan Sinterklaas bijgekomen!

Praktische informatie
Het Grote Pietenhuis is geopend op zondag 21, zaterdag 27, zondag 28 november en zaterdag 4 december tussen 10.30 uur en 18.00 uur. Op zondag 5 december is het open van 10.30 uur tot 16.30 uur. Tickets kosten €7,50 per persoon (exclusief €1,50 transactiekosten, kinderen tot 1 jaar gratis). Vanaf 13 jaar dient iedereen een corona vaccinatie- of testbewijs te laten zien.

Meer informatie en tickets via www.hetgrotepietenhuis.nl .

//Einde bericht

Bron: DOSS Event Support

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: