Export groeit met 5 procent in augustus

Den Haag, 12 Oktober 2021 /EZPress/ - Het volume van de goederenexport was in augustus 5,0 procent groter dan in augustus 2020, meldt het CBS. Er zijn vooral meer machines, chemische en metaalproducten geëxporteerd. Ten opzichte van augustus 2019 lag de export 1,7 procent hoger. Het volume van de import was in augustus 6,1 procent groter dan in augustus 2020 en 1,1 procent dan in augustus 2019.
Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in oktober minder gunstig dan in augustus.

Omstandigheden voor export in oktober minder gunstig dan in augustus
Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in oktober minder gunstig dan in augustus. Dat komt vooral doordat de groei van de Duitse industriële productie in de radar van oktober kleiner was.

De export van goederen maakt ongeveer drie kwart uit van de totale export. Over de export van diensten rapporteert het CBS niet maandelijks. Informatie over de totale export publiceert het CBS op kwartaal- en jaarbasis. De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: