Wethouder Wim van der Es (Zeewolde) stopt in 2022

Foto:
Wim van der Es

Zeewolde , 28 September 2021 /EZPress/ - Na acht jaar wethouderschap zal Wim van der Es (VVD) de politiek in Zeewolde verlaten. “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en een nieuwe bestuursperiode is een mooi moment om het stokje over te dragen”, aldus de wethouder.

In zijn periode als wethouder heeft Wim van der Es als portefeuillehouder aan vele mooie projecten en dossiers kunnen werken, waaronder de woningbouwontwikkeling in de Polderwijk, de sluis in het Havenkwartier, de Actiewijzer voor een levendig en toekomstbestendig centrum, de vernieuwing van De Levant/Oriënt, de gebiedsontwikkeling Oosterwold en de voorbereiding op de komst van de Omgevingswet. De afgelopen vier jaren vormden ook de gemeentefinanciën met het komen tot een sluitende begroting een flinke uitdaging. Daarnaast bekleedde hij verschillende nevenfuncties, zoals bij de Omgevingsdienst (OFGV) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

“Ik kreeg vanuit de VVD de kans om in 2014 wethouder te worden en die heb ik met beide handen aangegrepen. Prachtig en eervol toch om als bestuurder voor inwoners, ondernemers en gasten aan de ontwikkeling van je eigen gemeente te mogen werken? Dat was en is ook mijn belangrijkste drijfveer; met positiviteit en energie bijdragen aan de ontwikkeling van Zeewolde. Dat gevoel heb ik nog steeds en toch is het goed om een volgend avontuur aan te gaan!”

Als komend jaar na de verkiezingen een coalitie is gevormd en het nieuwe College in de startblokken staat, zal Wim van der Es afscheid nemen.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: