De meest Hollandse fietsuitdaging voor Fonds Gehandicaptensport

Badhoevedorp, 14 September 2021 /EZPress/ - Het is een jubileumjaar! De vijfde editie van de IJsselmeer Challenge werd zaterdag 11 september gefietst, met Lelystad als startlocatie. Wegens COVID-19 heeft de IJsselmeer Challenge in een aangepaste vorm plaatsgevonden. Desalniettemin hebben 650 een geweldige prestatie geleverd en zich ingezet voor Fonds Gehandicaptensport.

Dit jaar hebben de deelnemers van de IJsselmeer Challenge wederom een geweldige prestatie geleverd en een bedrag van € 30.000 euro opgehaald voor alle sporters met een handicap.

Afstanden
De IJsselmeer Challenge is één van de toertochten van NL Tour Rides, de organisator van verzorgde toertochten voor toerwielrenners. De deelnemers aan de IJsselmeer Challenge waren actief op vier verschillende routes, variërend van 100 tot 300 kilometer.

Doneren is nog mogelijk
Fonds Gehandicaptensport is de maatschappelijke partner van NL Tour Rides en zet zich in om sporten voor iedereen met een beperking structureel dicht bij huis mogelijk te maken. In Nederland zijn er namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend, terwijl sporten je leven verandert op zoveel verschillende manieren. Het zorgt voor plezier, vriendschap en vertrouwen. Het geeft prachtige herinneringen, het gevoel van geluk en de moed je grenzen te verleggen. Het brengt je verder. Iedere dag weer een stukje. Een ontwikkeling die zich ver buiten de sportvelden laat gelden.

Wil jij jouw steentje bijdragen aan de gehandicaptensport? Doneer dan nu via www.ijsselmeerchallenge.nl

Trots
Wij zijn ook dit jaar NL Tour Rides weer dankbaar voor de organisatie van deze toch wel "klassieke" toertocht`, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. `Geweldig om te zien dat ook dit jaar weer een betrokken peloton in beweging is gekomen. Enorm veel waardering voor deze sporters dat zij actief donaties hebben opgehaald voor sporters met een beperking. Met de donaties kunnen wij werken aan onze ambitie dat iedereen met een handicap die wil sporten dicht bij huis kunnen sporten. Dit moet de normaalste zaak van Nederland worden!’

//Einde bericht

Bron: Fonds Gehandicaptensport Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: