Henderson sprint naar eerste profzege in openingsetappe Kreiz Breizh

Amsterdam, 30 Juli 2021 /EZPress/ - Anna Henderson heeft haar eerste profzege te pakken. De Britse van Team Jumbo-Visma Women was in Pontrieux de snelste van een kopgroep van vier in de eerste etappe van de Tour de Belle Isle en Terre - Kreiz Breizh. Ze neemt daarmee ook de leiding in het algemeen klassement.

In de heuvelachtige etappe maakte de geel-zwarte formatie van ploegleider Marco Postma de koers hard met onder andere aanvallen van Henderson en Anouska Koster. Uiteindelijk ontstond er daardoor een kopgroep van vier. Koster probeerde op de slotklim nog de sprint te ontlopen, maar werd al snel terug gegrepen. Henderson won soeverein de sprint. Koster werd derde. Met Teuntje Beekhuis eindigde er nog een derde renster van de ploeg in de top tien.

"Ik ben heel erg blij met deze overwinning", aldus Henderson. "De meiden waren vandaag vanaf het begin supersterk. We zaten allemaal goed vooraan om zelf aan te vallen of deze te pareren. De meiden hebben me goed geholpen zodat ik mijn krachten kon sparen voor de finale. De aanval van Anouska in de laatste ronde was perfect. Zo kon ik volgen en wachten op de sprint. Ik had vertrouwen in mijn sprint en wist het gelukkig ook af te maken. Mijn eerste profzege. We hebben vandaag echt teamwork laten zien. Ik ben meer dan trots op de ploeg en hoe we vandaag hebben gereden. Deze overwinning is ook van hun."

Ploegleider Postma beaamde dat. "De meiden hebben het plan goed uitgevoerd. Het was de bedoeling om de koers hard te maken en dat hebben we ook gedaan. Anna en Anouska waren erg actief en zaten steeds goed mee met alle ontsnappingen. De aanval van Anouska in de laatste ronde was voor ons ideaal. Anna maakte het knap af in de sprint. Met Teuntje ook nog in de top tien was dit meer dan een geslaagde dag."

De zege van Henderson is de vijfde van Team Jumbo-Visma Women dit seizoen. Eerder won Marianne Vos al Gent-Wevelgem, de Amstel Gold Race en twee etappes in de Ronde van Itali├ź.

//Einde bericht

Bron: Team Jumbo-Visma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: