Uitvaartonderneming DELA mag onder voorwaarden Yarden overnemen

Den Haag, 27 Juli 2021 /EZPress/ - Uitvaartonderneming DELA mag onder voorwaarden Yarden overnemen. De uitvaartondernemingen moeten wel zeven crematoria en twee uitvaartcentra verkopen aan een andere partij. Op die manier blijven er voldoende alternatieven in de uitvaartbranche.

DELA en Yarden zijn actief in de uitvaartbranche. Ze hebben allebei crematoria, begraafplaatsen, uitvaartcentra, mortuaria en uitvaartverzekeringen. Yarden verkeert al enige tijd in een slechte financiële positie. Door de overname komt er zekerheid voor de polishouders van de uitvaartverzekeringen van Yarden.

Wat vindt de ACM?
DELA en Yarden zijn bekende namen in de uitvaartbranche. De ACM stelt na uitgebreid onderzoek vast dat de overname niet tot problemen leidt op de markt voor uitvaartverzekeringen. Wel zouden door de overname in negen regio’s te weinig mogelijkheden overblijven om te kiezen voor een ander uitvaartcentrum of crematorium. Daardoor zouden prijzen kunnen stijgen of de kwaliteit kunnen verminderen. Daarom stelt de ACM de voorwaarde dat de crematoria van Yarden in Beuningen, Heerlen, Groningen, Schagen, Utrecht en Venlo en het crematorium van DELA in Spijkenisse worden verkocht aan een andere partij. Ook twee uitvaartcentra van Yarden in Veldhoven en Venray moeten worden verkocht. De ACM moet de kopers voor deze locaties goedkeuren. Door de verkoop blijft er voldoende concurrentie over en kunnen mensen een uitvaartonderneming kiezen die bij hen past.

Wat doet de ACM bij fusies en overnames?
Het is bij elke fusie of overname de vraag of direct na de transactie en in de toekomst nog voldoende concurrentie overblijft. Concurrentie zorgt ervoor dat een product voor een goede prijs en kwaliteit op de markt is en dat innovatie wordt gestimuleerd. Daarom beoordeelt de ACM vooraf of de bedrijven mogen fuseren of elkaar mogen overnemen. De ACM gaat na of de markten goed blijven werken voor mensen en bedrijven, nu en in de toekomst.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: