Over het IJ Festival 2021: volledige programma bekend

Start kaartverkoop woensdag 9 juni

Amsterdam, 09 Juni 2021 /EZPress/ - Over het IJ Festival is het zomerse en avontuurlijke locatietheaterfestival van Amsterdam. Met meer dan 40 voorstellingen waarvan 18 premières wordt de 2021 festivaleditie een plek om het hernieuwde (fysieke) samenzijn te vieren met makers en publiek. De kaartverkoop van het volledige programma start op woensdag 9 juni.

Nieuwe en gevestigde makers presenteren van 9 t/m 18 juli hun werk op spraakmakende binnen- en buitenlocaties, dit jaar in en om een wijds opgezet feestelijk festivalhart op de NDSM-werf en in Amsterdam Noord. Om het festival zo veilig mogelijk te maken, worden de capaciteiten laag gehouden en kan men verspreid over de dag genieten van het programma (van 14.00 – 00.00), met een veilige afstand van 1,5 m in acht nemend.

Over het IJ daagt de makers dit jaar uit de restricties van deze tijd te omarmen en in te zetten in het zoeken naar nieuwe vormen om juist nú de intimiteit, nabijheid, verbindingen en ontmoeting met publiek te creëren waar iedereen zo naar verlangt, zonder artistieke concessies te doen. Dit resulteert in een verrassend divers en geëngageerd programma waarvan het publiek niet alleen kan genieten, maar ook actief aan mee kan doen. Het publiek wordt naast de IJ-Tours en het Zeecontainerprogramma o.a. getrakteerd op een filosofische spinningles van Werkplaats van de Woestijne, wandelingen van Marjolijn van Heemstra en TAAT, het nieuwe gezelschapsspel van Emke Idema, de VR installatie Enter New Babylon, een drijvend EILAND van Collectief Walden en neem je plaats op rijdende karretjes en rollende krukjes bij Johannes Bellinkx en Monki.

Premières
Veel premières, voorstellingen en onderzoekpresentaties zijn van gezelschappen en makers die de afgelopen jaren doorgroeiden binnen het festivalprogramma of waar het festival een warme samenwerking mee heeft ontwikkeld. Ze brengen voorstellingen die de stad, onze samenleving en onszelf bevragen en hierop reflecteren in verrassende nieuwe theatervormen. Premières zijn van Michiel Voet, Johannes Bellinkx, Alexandra Broeder, YoungGangsters, Marjolijn van Heemstra, Constant 1 0 1, Werkplaats van de Woestijne, Joeri Heegstra, Emke Idema, Rob Smorenberg, MAN || CO, LIPS&KNOBEL, BetweenTwoHands, Anna Verkouteren Jansen, Monki.

Opening festival met EILAND van Collectief Walden & Over het IJ
Het festival opent op 9 juli met de start van EILAND. Een kunstmatig EILAND waar je ondergedompeld wordt in de vergezichten voor de stad Amsterdam. Met de zeespiegelstijging zal Amsterdam nog 250 jaar bestaan. Elke festivalavond worden tijdens Over het Eind gasten uitgenodigd om te bespreken hoe dat laatste kwartier van Amsterdam vorm moet krijgen. In dit vrijzinnige contextprogramma is ruimte voor interviews, lezingen, voordrachten, muziek en meer. Met het publiek op de kade en gasten op het EILAND wordt er een brug geslagen tussen vandaag en de toekomst. ’s Middags kan je het EILAND bezoeken. In je eentje omarm je, in een audio-installatie en in het water, het einde van Amsterdam.

Kaartverkoop & algemene informatie
De kaartverkoop start op 9 juni 2021. Op het festivalhart op de load out op de NDSM-werf zijn eet- en drinkgelegenheden en is het Zeecontainerprogramma. Voor het festivalhart moet je een IJhart-bandje hebben. Bij voorstellingen die starten op het festivalhart, is het IJhart-bandje inbegrepen in de prijs (IJ Tours, Marte Boneschansker en TAAT). Bij de rest van de programmering kan je het IJhart-bandje voor slechts €5,- bijbestellen. Om de veiligheid te garanderen moet dit jaar ook voor de gratis programma’s gereserveerd worden.

Meer informatie: www.overhetij.nl

//Einde bericht

Bron: Over het IJ

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: