GebruikersNetwerk slaat handen ineen voor digitale inclusie

Nieuwegein, 21 Mei 2021 /EZPress/ - Twaalf belangenorganisaties, waaronder KBO-PCOB, slaan de handen ineen voor digitale inclusie. Het GebruikersNetwerk Digitale Inclusie zet zich in voor een samenleving waarin digitale informatie, diensten en producten toegankelijk, gebruiksvriendelijk en begrijpelijk zijn voor iedereen. Want digitale inclusie is nog lang niet altijd en overal vanzelfsprekend. Dit is bekend gemaakt op de internationale ‘Global Accessibility Awareness Day’ op 20 mei.

Het GebruikersNetwerk is een nieuw initiatief van diverse organisaties van mensen met een beperking, psychische kwetsbaarheid en ouderen. Iedereen in Nederland moet zelfstandig en volwaardig mee kunnen doen. Daarom is het van belang dat digitale identificatiemiddelen, websites en apps op korte termijn toegankelijk, gebruiksvriendelijk en begrijpelijk worden gemaakt. Dit kan alleen als de eindgebruiker structureel betrokken wordt bij het ontwerpproces.

KBO-PCOB is een van de netwerkpartners en initiatiefnemers van het Manifest Gebruikersnetwerk Digitale InclusieOpen dit document met ReadSpeaker docReader en van de brief aan de vaste Tweede Kamercommissie voor Digitale ZakenOpen dit document met ReadSpeaker docReader van 20 mei 2021. In de brief vraagt het GebruikersNetwerk aandacht voor dit onderwerp, geeft het aan gesprekspartner te willen zijn van de vaste Kamercommissie en worden drie actiepunten benoemd:

- Iedereen moet zelfstandig en volwaardig kunnen deelnemen aan de digitale samenleving
- Ervaringsdeskundigen moeten structureel en vroegtijdig betrokken worden bij digitale ontwerpprocessen van de overheid
- Het goed organiseren van monitoring en toezicht is nodig om de overheid versneld en volledig digitaal toegankelijk te maken.

//Einde bericht

Bron: KBO-PCOB

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: