Zendmastenexploitant Cellnex mag Telekom Infra overnemen

Den Haag, 21 Mei 2021 /EZPress/ - Zendmastenexploitant Cellnex mag Telekom Infra overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten. Telekom Infra is nu nog een onderdeel van Deutsche Telekom. Cellnex en Telekom Infra hebben allebei een uitgebreid netwerk van antennelocaties. Dat zijn bijvoorbeeld grote telecomtorens, zendmasten op de grond of op daken. Daar hangen telecomaanbieders hun antennes voor mobiele diensten op. De ACM concludeert dat er na de overname voldoende concurrentie overblijft in de markt voor het gebruik van antennelocaties.

Voldoende concurrentie
Naast Cellnex en Telekom Infra zijn er nog verschillende andere aanbieders van antennelocaties. Dat kunnen andere zendmastexploitanten zijn, maar ook telecombedrijven. De ACM constateert dat telecombedrijven vrijwel overal kunnen kiezen uit antennelocaties van verschillende aanbieders. Daardoor blijft er voldoende concurrentie. Daarnaast kunnen telecombedrijven zelf een vergunning aanvragen voor het plaatsen van een zendmast op de grond. Dat is één van de mogelijkheden voor telecombedrijven om de concurrentie op deze markt te beïnvloeden.

Door de uitrol van het nieuwe mobiele 5G-netwerk is de markt voor antennelocaties flink in beweging. De ACM vindt een goed functionerende markt voor mobiele communicatie van groot belang, ook voor een goed werkende digitale economie. Daarom voert de ACM momenteel een marktverkenning naar antennelocaties uit. Daarin wordt breder gekeken naar de markt van antennelocaties om de mogelijke knelpunten op deze markt te identificeren.

Wat doet de ACM bij fusies en overnames?
Het is bij elke fusie of overname de vraag of direct na de transactie en in de toekomst nog voldoende concurrentie overblijft. Concurrentie zorgt ervoor dat een product voor een goede prijs en kwaliteit op de markt is en dat innovatie wordt gestimuleerd. Daarom beoordeelt de ACM vooraf of de bedrijven mogen fuseren of elkaar mogen overnemen. De ACM gaat na of de markten goed blijven werken voor mensen en bedrijven, nu en in de toekomst.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: