KPN maakt nieuwe tarieven bekend: stijging van 18 euro per jaar

Gemiddelde pakketstijging van 1,50 euro per maand

Amsterdam, 03 Mei 2021 /EZPress/ - Pricewise maakt vandaag de nieuwe telecomtarieven van KPN bekend. De consumententarieven van internet- en tv-pakketten van KPN stijgen net als vorig jaar met gemiddeld 1,50 euro per maand. Het nieuwe tarief, dat neerkomt op een verhoging van 18 euro per jaar, gaat in per 1 juli 2021. Veiligheid en kwaliteitsverhoging van het netwerk liggen volgens de provider ten grondslag aan de prijsstijging. De prijsstijging is lager dan eerdere voorspellingen van Pricewise. Ondanks dat de prijs gemiddeld stijgt, zijn niet alle pakketten onderhevig aan een verhoging. Zo zijn consumenten met een pakket van 1Gbit per seconde tot wel 7,50 euro goedkoper uit.

Toekomstbestendig netwerk reden voor prijsverhoging
Volgens Gerd De Smyter, woordvoerder van KPN, is de investering in een toekomstbestendig netwerk de reden van de prijsverhoging. “Door deze investeringen zijn we in staat om zoals nu massaal thuis te werken. KPN versnelt bovendien de investeringen in het netwerk, bijvoorbeeld met de uitrol van glasvezel. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in de veiligheid, met een toevoeging van een malwarefilter en encryptie zodat de klanten beter beschermd zijn tegen bijvoorbeeld phishing.”

Behoefte aan bandbreedte steeds groter
Niet elk pakket van KPN stijgt in prijs. Het grootste pakket van 1Gbit per seconde wordt per 1 juli 11,5 procent goedkoper. “We zijn met z’n allen het netwerk van Nederland steeds intensiever gaan gebruiken, de behoefte aan bandbreedte is toegenomen. Daarom maken we ook de grootste bandbreedte van 1 GB toegankelijker met een prijsverlaging,” aldus KPN.

//Einde bericht

Bron: PriceWise

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: