ACM blokkeert commerciële doorschakeldienst naar GGD voor maken afspraak coronatest

Den Haag, 08 April 2021 /EZPress/ - De ACM is op 6 april jongstleden een onderzoek gestart naar een 0906-nummer dat wordt gebruikt door een commerciële doorschakeldienst. Het nummer is per direct geblokkeerd . Ook de betaling gerelateerd aan het nummer is opgeschort. Het bedrijf achter het nummer is een doorschakeldienst die bellers onder andere doorverbindt om een coronatest aan te vragen bij de GGD. De kosten bedragen 90 cent per minuut en tikken door nadat de beller is doorverbonden. Voor het maken van een afspraak voor het testen op het coronavirus is de GGD rechtstreeks bereikbaar op het gratis informatienummer 0800 1202.

De GGD heeft de ACM op 2 april een brief gestuurd met daarin de klacht over de commerciële doorschakeldienst. De GGD ontvangt steeds vaker klachten van mensen die een hoge telefoonrekening ontvangen na een telefoontje met de GGD omdat zij zich er niet van bewust waren dat zij de GGD via de doorverbinddienst hebben gebeld. De GGD geeft aan dat door het gebruik van het nummer op deze manier, de belangen van de GGD en mensen die de GGD willen bereiken, worden geschaad. De handelswijze van het bedrijf kan daarnaast, aldus de GGD, negatieve gevolgen hebben voor de volksgezondheid, met name voor het testen op en mogelijke verspreiding van het coronavirus.

De ACM heeft naar aanleiding van de brief van de GGD een beknopte eerste beoordeling uitgevoerd van het gebruik van het nummer. Op basis hiervan komt de ACM tot de conclusie dat er aanwijzingen bestaan dat de nummergebruiker met de doorschakeldienst niet voldoet aan de wet- en regelgeving.

De opschorting duurt maximaal acht weken. In die tijd kan het nummer niet worden gebeld en krijgt de nummergebruiker geen inkomsten uitgekeerd. De ACM zal in deze periode nader onderzoek verrichten.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: