Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval uitgesteld tot zomer 2022

Rotterdam, 02 April 2021 /EZPress/ - De organisatie van Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval heeft besloten af te zien van een editie in 2021. De organisatie zet nu vol in op een editie in juli 2022, met een programmering op een vernieuwde Coolsingel en een spectaculaire 35ste editie van de Zomercarnaval Straatparade.

Op 4 maart maakte Rotterdam Unlimited bekend voornemens te zijn om haar evenementen, waaronder de iconische Zomercarnaval Straatparade, in 2021 te presenteren in een aangepaste coronaproof vorm. Met als inzet een programmering in meerdere binnen locaties waar een deurbeleid met controle op vaccinatiebewijzen en snel-testen mogelijk is. Programmering in onder andere de Doelen en Theater Zuidplein afgesloten met een grote finale in de Arena van Rotterdam Ahoy. Met een speciale indoor versie van de Zomercarnaval Straatparade gevolgd door optredens van toonaangevende artiesten uit binnen- en buitenland.

De gevolgen van COVID-19 zullen echter ook de komende zomer nog voelbaar zijn, de ontwikkelingen gaan helaas minder snel. Alhoewel de groepsleiders van de Zomercarnaval Straatparade met veel optimisme aan de slag zijn gegaan om een mooie indoor versie van de straatparade te realiseren, bleek al snel dat de achterban minder enthousiast is. Men vindt de risico’s nog te groot, nog teveel is onzeker, de kans op besmettingen weerhoudt ook de dansers en danseressen ervan om zich massaal aan te melden.

Ook het invullen van het avondprogramma valt tegen. De meeste internationale acts wachten de ontwikkelingen af en er zijn nog te weinig speelmogelijkheden om internationale tours in te plannen. De verwachting is dat dit pas in 2022 echt op gang zal komen.

Meer informatie over data en programmering worden later bekend gemaakt.

//Einde bericht

Bron: Rotterdam Festivals

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: