Roglic wint vierde etappe Parijs-Nice en verovert leiderstrui

Amsterdam, 11 Maart 2021 /EZPress/ - Primoz Roglic heeft de vierde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Sloveen van Team Jumbo-Visma demarreerde drie kilometer voor de eindstreep en finishte met een voorsprong van twaalf seconden op de achtervolgende groep. Roglic is dankzij zijn overwinning de nieuwe leider in het algemeen klassement.

De vierde etappe van Parijs-Nice verliep tot de finale vrij rustig. Een groep van zes renners ontsnapte al vroeg in de wedstrijd. Zij mochten lang vrijuit rijden, totdat Team Jumbo-Visma vijftig kilometer voor de finish het tempo in het peloton opvoerde en het heft in handen nam. In de nerveuze finale was het de kopman van de Nederlandse ploeg die na een splijtende demarrage aan het langste eind trok en zo naar zijn eerste zege van het seizoen snelde.

"Ik ben erg blij met het resultaat", aldus Roglic. "Gisteren hebben we al laten zien dat we goed in vorm zijn. Het parcours paste vandaag goed bij mij met alle korte beklimmingen. Het was zwaar, maar dankzij de ploeg is het uiteindelijk gelukt. We hebben de race gecontroleerd en ik had op het eind nog genoeg energie over in mijn benen om weg te rijden. Het voelt goed dat ik nu het geel draag in Parijs-Nice. Het doel is nu om tot en met Nice de leiding te behouden. We zijn er nog niet, maar de ploeg is sterk. Ik kijk met goede moed naar de volgende etappes waarin we deze flow vast willen houden."

Ploegleider Grischa Niermann zag zijn ploeg goed voor de dag komen. "Vandaag ging eigenlijk zoals we gepland hadden. We wisten dat andere ploegen naar ons zouden kijken. Het liefst hadden we in de finale wat meer mannen voorin willen hebben, maar we hebben als ploeg vandaag veel werk moeten doen. Iedereen heeft het uiteindelijk goed gedaan, waardoor Primoz in de laatste drie kilometer voor de winst kon gaan. Het was nog even spannend in de laatste kilometer, maar hij heeft vandaag weer laten zien dat hij op dit moment de sterkste is in dit veld."

//Einde bericht

Bron: Team JumboVisma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: