Jonas Vingegaard grijpt zege op Jebel Jais in UAE Tour

Amsterdam, 26 Februari 2021 /EZPress/ - Jonas Vingegaard heeft de vijfde etappe in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten op zijn naam geschreven. Het 24-jarige klimtalent van Team Jumbo-Visma snelde na een demarrage in de slotfase voorbij Alexey Lutsenko en kwam zo als eerste boven op de beklimming naar Jebel Jais. Chris Harper behield zijn vierde plaats in het algemeen klassement.

De Deense coureur boekt hiermee zijn tweede profzege, nadat hij eerder al een etappe wist te winnen in de Ronde van Polen. De teller van Team Jumbo-Visma staat na deze etappezege in 2021 op twee overwinningen.

Een groep van negen renners kreeg een vrijgeleide van het peloton in de etappe over 170 kilometer. Wat volgde was een rustige aanloop naar de voet van de klim. De koers ontplofte pas op het laatste moment, met de allesbeslissende aanval van Vingegaard op iets meer dan één kilometer voor de meet. "Het tempo viel een beetje stil in het peloton. Ik dacht bij mezelf dat het wel een goed moment was om het te proberen. Gelukkig was ik daarna in staat om Lutsenko bij te halen en te kloppen in de sprint", aldus een opgetogen Vingegaard. "Ik ben heel erg blij met deze overwinning, mijn eerste zege van dit seizoen. Het is twee jaar geleden dat ik voor het laatst heb gewonnen. Het voelt goed om te tonen dat ik een goed niveau heb. Ook voor de ploeg is dit heel erg mooi. Hopelijk is dit het begin van veel overwinningen."


Ploegleider Addy Engels was eveneens in zijn nopjes met de overwinning van zijn pupil. "Een prachtige dag voor ons als ploeg. Het plan was hetzelfde als tijdens de eerste bergrit in deze ronde. We hadden het doel om Chris Harper te ondersteunen voor zijn klassement. Als het mogelijk was om een goede daguitslag te rijden, dan wilden wij die kans zeker aangrijpen. Dat Jonas het uiteindelijk op zo’n manier afmaakt is geweldig."

//Einde bericht

Bron: Team JumboVisma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: