MADELEINE - Duurzaamheid in het middelpunt van de nieuwe collectie 2021

Foto:

Bunnik, 17 Februari 2021 /EZPress/ - Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor MADELEINE in 2021. Het modelabel legt in de nieuwe voorjaar-/zomercollectie sterk de nadruk op duurzame artikelen.

In het kader van het bedrijfsbrede duurzaamheidsinitiatief neemt het modelabel MADELEINE aanzienlijk meer duurzame artikelen in de collectie op. De voorjaar-/zomercollectie 2021 zal zich meer richten op duurzaam geproduceerde viscose en katoen, gerecycled polyester en duurzaam geproduceerde premium kasjmier met THE GOOD CASHMERE STANDARD®.

"Voor MADELEINE betekent duurzaamheid het creëren van geraffineerde mode met aandacht voor het milieu en tegelijkertijd voldoen aan de hoge eisen van onze klanten. De uitbreiding van duurzame artikelen in onze collecties is voor ons de volgende, juiste stap op onze weg naar de toekomst," zegt MADELEINE CEO Karin Zimmermann.

GOOD CASHMERE – duurzame premium kasjmier van MADELEINE
Of het nu op koude winterdagen is of op frisse zomeravonden: kasjmier is een verfijnde en veelzijdige natuurlijke vezel. Met de THE GOOD CASHMERE STANDARD® van de Aid by Trade Foundation stelt MADELEINE nieuwe normen voor duurzame, sociale en ethische kasjmierproductie. Deze normen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met deskundigen op het gebied van dierenwelzijn en onafhankelijke deskundigen op het gebied van de kasjmierproductie. Ze bevatten duidelijke en uitgebreide criteria die alle aspecten van een duurzame kasjmierproductie regelen. Dit omvat sociale criteria voor de boeren, criteria inzake dierenwelzijn en milieu, alsook transparantie in de textielwaardeketen door middel van een trackingsysteem. Premium kasjmierartikelen van zuivere, hoogwaardige kasjmier uit de MADELEINE-collectie worden met THE GOOD CASHMERE STANDARD® gecertificeerd.

Gerecycled polyester
Gerecyclede polymeren zijn bijzonder milieuvriendelijk en hulpbron besparend, terwijl ze hetzelfde comfortniveau behouden. De recycling van bestaande kunststoffen leidt onder meer tot een vermindering van het aardolieverbruik. Voor de nieuwe MADELEINE-collectie werden artikelen voor de strandkledinglijn gecreëerd die gemaakt zijn van gerecycled polyester of polyamide.

Duurzame viscose en katoen
Een ander element van de artikelstrategie is het toegenomen gebruik van duurzame viscose en katoen. De viscose vezels die door MADELEINE worden gebruikt, worden verkregen uit duurzaam hout en pulp en zijn afkomstig van gecertificeerde en gecontroleerde bronnen. De vezels doorlopen een gesloten fabricageproces waarbij de pulp wordt omgezet in cellulosevezels met een hoge hulpbronnenefficiëntie en een gering milieueffect. Het verkregen materiaal heeft een natuurlijke oorsprong uit duurzame bosbouw. Bovendien zijn in de voorjaar-/zomercollectie katoenen artikelen afkomstig van biologische landbouw opgenomen. Door geen landbouwchemicaliën te gebruiken, wordt het milieu beschermd en worden de arbeiders op de velden aanzienlijk ontlast.

Vooruitzichten voor herfst/winter 2021/22
Ook de komende collectie voor herfst/winter 2021/22 staat in het teken van duurzaamheid. Naast de verdere uitbreiding van duurzame viscose, kasjmier en katoen heeft MADELEINE ook besloten zich nieuw te positioneren op het gebied van "echt bont". Reeds in de vorige seizoenen werd het aandeel artikelen van echt bont in de collectie voortdurend verminderd en vervangen door alternatieven van "imitatiebont". In de toekomst zal MADELEINE in haar collecties volledig afzien van echte bontartikelen en zo een verdere stap zetten naar een duurzame toekomst.

Vrijstaande beelden en sfeerbeelden zijn hier te downloaden.


Over MADELEINE

MADELEINE - deze naam staat al meer dan 40 jaar voor een exclusief, top modieus postorderbedrijf voor dameskleding met de hoogste kwaliteitsnormen. De collecties van MADELEINE bieden exclusieve high-fashion, zelfbewuste businessmode, combinatiesterke basics, trend zekere accessoires en luxe lingerie.


Contactpersoon voor de pers:

MADELEINE Nederland B.V.
Marlies Kleinhans
Regulierenring 22
3981LB Bunnik

E-mail: marlies.kleinhans@madeleine-fashion.nl


//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Vrijstaande beelden en sfeerbeelden zijn hier te downloaden.

Contactinformatie
Marlies Kleinhans
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: