Epidaurus-prijs 2020 voor openluchttheater Vis à Vis Almere

Foto:
Scene uit voorstelling ‘robot’ Vis à Vis seizoen 2020 - Foto: Anna van Kooij.

`s-Hertogenbosch, 06 Januari 2021 /EZPress/ - Tijdens de jaarvergadering van OPENLUCHTTHEATERS.NL (Vereniging Nederlandse Openluchttheaters) werd theatergezelschap Vis à Vis uit Almere gekozen tot winnaar van de Epidaurusprijs 2020.
Vis à Vis, genomineerd naast Openluchttheater Cabrio uit Soest en Amfitheater het Lommerrijk uit Luttenberg, kwam na stemming door de leden van OPENLUCHTTHEATERS.NL als beste uit de bus. Vis à Vis dankt de prijs aan het project dat opgezet is om het publiek komend seizoen vanaf twee zijden een voorstelling te laten bekijken. Ten opzichte van een centraal speelplan zijn aan weerszijden twee tribunes geplaatst. Voor de pauze krijgt het publiek op de ene tribune de ‘voorzijde’ van de voorstelling te zien terwijl het publiek op de andere tribune naar de ‘achterzijde’ van de voorstelling kijkt. Tijdens de pauze wandelt het publiek corona-proof naar de tegenover liggende tribune. De voorstelling wordt dan nogmaals gespeeld zodat na afloop alle bezoekers de voorstelling van beide zijden gezien hebben. Op deze wijze brengt Vis à Vis niet alleen een heel verrassende voorstelling maar gelijktijdig verdubbelt zij ook het aantal bezoekers dat met de anderhalve-meter-voorschriften een voorstelling mag bezoeken.

OPENLUCHTTHEATERS.NL reikt jaarlijks de Epidaurus-prijs uit aan het meest innovatieve openluchttheater. Het doel is nieuwe initiatieven te stimuleren en de theaters uit te dagen hun innovaties te delen.
44 theaters zijn aangesloten bij OPENLUCHTTHEATERS.NL.
Voorzitter Henk Voets maakte tijdens de jaarvergadering ook bekend dat de aangesloten theaters in 2020 ondanks de Coronamaatregelen samen toch nog 632 voorstellingen brachten ten opzichte van 832 in 2019. Het totaal aantal bezoekers was met 92.600 echter slechts 20% van het aantal in 2019.
80% van alle voorstellingen werd verzorgd door professionele groepen. De rest van de voorstellingen werd verzorgd door amateurgezelschappen die gespecialiseerd zijn in het opvoeren van openluchtvoorstellingen. Het merendeel van alle openluchttheaters in Nederland wordt gerund met vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten om het theater nog mooier en professioneler te maken. Elk jaar gaan zij vol enthousiasme de uitdaging aan om een maximaal resultaat te bereiken.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Nederlandse Openluchttheaters

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: