Aiways blijft groeien: marktintroductie in Nederland

Foto:

München, 20 November 2020 /EZPress/ - Aiways, Chinese startup voor elektromobiliteit gevestigd in Shanghai, zet zijn expansie in Europa voort. Slechts enkele weken na de marktintroductie in Duitsland wordt de nieuwe volledig elektrische SUV, de Aiways U5, vandaag in Nederland gelanceerd. De middelgrote SUV biedt stijl, hoogwaardige kwaliteit en een reeks geavanceerde veiligheidstechnologieën. Bovendien bevat de U5 een batterij met een unieke ‘sandwich’-indeling en kent de EV een rijbereik van 410 kilometer (WLTP). Aiways werkt ter plaatse samen met de Nederlandse partner “Aiways Distributie Nederland BV” en start vanaf vandaag met de verkoop.

• Na Duitsland is de nieuwe Aiways U5 vanaf 20 november verkrijgbaar in Nederland
• Verkoop start met modeljaar 2020 met gunstige bijtelling van 8 procent
• Prijzen modeljaar 2021: Standaard 39.950 euro en Premium 43.850 euro
• Online bestellen en bezorgen door verkoop- en leasepartner Aiways Distributie Nederland BV op www.aiways-u5.nl
• Service- en aftersalespartner wordt binnenkort aangekondigd

De Aiways U5
De Aiways U5 is de eerste volledig elektrische SUV van een Chinese startup die de Europese markten betreedt. Het voertuig wordt aangeboden in een Standaard- en Premium-uitvoering en is verkrijgbaar in de exterieurkleuren gletsjerwit en aubergine. De standaarduitvoering is voorzien van een groot aantal standaard comfort- en veiligheidsvoorzieningen, waaronder:
- Ledverlichting rondom
- Verwarmde buitenspiegels,
- Automatische airconditioning met twee zones
- Infotainmentsysteem met 12,3 inch TFT-scherm,
- Touch Control

Contrasterende naden in de deurpanelen ondersteunen de hoogwaardige indruk van de U5. Voor maximale veiligheid zijn 12 ultrasone sensoren, vijf HD-camera`s, drie millimetergolfradars en twee binnencamera`s geïnstalleerd.

De premiumuitvoering is naast gletsjerwit en aubergine ook verkrijgbaar in de exterieurkleur Electric Blue. Bovendien kunnen klanten kiezen tussen een zwart of crèmewit lederen interieur. Er zijn tweekleurige gepolijste 19-inch aluminium velgen gemonteerd en de auto beschikt over een glazen panoramadak met zonwering, wat het royale gevoel van ruimte versterkt. De Aiways U5 Premium heeft een inductief laadstation voor smartphones en een voetsensor voor het openen van de kofferbak.

De Aiways U5 beschikt over een actieradius van maximaal 410 kilometer (WLTP) in de standaarduitvoering en 400 kilometer voor de premiumuitvoering en heeft slechts 35 minuten oplaadtijd van de 63 kWh-batterij op DC-laders (laadvermogen van 20 tot 80 procent). Hiermee is de Aiways U5 ook in Europa een buitengewoon aantrekkelijke volledig elektrische SUV.

Distributie in Nederland
Zoals aangegeven werkt Aiways ter plaatse samen met de Nederlandse partner Aiways Distributie Nederland BV. Alexander Klose, Executive Vice President Overseas Operations bij Aiways, vertelt: “Net als in andere markten, vertrouwen we ook op ons directe verkoopmodel in Nederland: online verkoop. Onze lokale partners zijn het centrale aanspreekpunt voor klanten en geïnteresseerden.”

Eigenaar Jan Nigten en algemeen directeur Henk Kassens beginnen met de verkoop van Aiways onder de naam Aiways Distributie Nederland BV. Het bedrijf start met het aanbieden van een direct leverbaar model voor 41.850 euro rijklaar die dit jaar nog verkrijgbaar is met een bijtellingspercentage van 8 procent.

Wie kiest voor modeljaar 2021 kan kiezen tussen de ‘Standaard’ (39.950 euro rijklaar) of ‘Premium’ uitvoering (43.850 euro rijklaar) elk inclusief 21 procent btw. De levering van deze modellen vindt plaats vanaf begin 2021. De auto’s kunnen online of rechtstreeks bij het Experience Center in Kudelstaart besteld worden. Via de aanbieder `Leas-e‘ van Aiways Distributie Nederland BV kunnen klanten de Aiways U5 tegen aantrekkelijke voorwaarden leasen. Optionele aankoop- en financieringsaanbiedingen zijn ook direct beschikbaar.

Op het gebied van service en aftersales gaat het bedrijf samenwerken met een gevestigde partner met landelijke dekking, de samenwerking wordt binnenkort officieel aangekondigd. Inmiddels starten proefritten bij het Experience Center in Kudelstaart en andere geselecteerde locaties.

Aiways persmateriaal en een uitgebreide foto- en videoselectie in hoge resolutie kan worden gedownload vanaf het persportaal http://media.ai-ways.eu/


//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: