Laura van Dolron omarmt imperfectie met nieuwe stand-up philosophy voorstelling

Amsterdam, 20 November 2020 /EZPress/ - Laura van Dolron creëert haar eigen genre ‘stand-up philosophy’.In haar nieuwe voorstelling ‘De nieuwe Laura’ breekt ze met een oude gewoonte, haar perfectionisme. Ze laat ze zien dat kwetsbaarheid een kracht is die nodig is in deze wereld. Ze omarmt de imperfectie omdat ons streven naar perfectie maar één gevolg heeft, namelijk dat we er perfect ongelukkig van worden. Vanaf 16 februari tot 15 mei te zien in de theaters door heel Nederland.

‘Ik wil de strenge stem in ons hoofd eens streng toespreken. Een stem die gevoed wordt door de glossy’s, onze functioneringsgesprekken, de #lovemylife types die ons doen geloven dat wij de enige zijn die stamelen, stotteren, klooien en rommelen. Ik spreek de perfectionist in mezelf aan, omdat ik weet dat als die even haar mond houdt, ik een beter, zachter en leuker mens word.’  Laura troost en confronteert haar publiek. Ze wil hen laten lachen en nadenken.

Al jaren gaat Laura van Dolron op zoek naar de universele waarden van het persoonlijke, maar nu vertelt zij niet alleen meer over wat haar beweegt, zij gebruikt haar stem ook om anderen aan het woord te laten. Ze maakt haar voorstellingen over en in de wereld. Voor ‘De nieuwe Laura’ ontmoet ze mensen die niet de luxe hebben om perfectionistisch te zijn, omdat ze hun huis, hun land, hun gezondheid of hun geliefde verloren. Ook zoekt zij mensen op die bezweken onder de druk om ‘het goed te doen’, mensen met een burn-out of depressie, de meest voorkomende ziektes van dit moment. De stemmen van deze mensen laat Laura klinken, om de strenge stem in ons hoofd het zwijgen op te leggen. Omdat je zoveel mist als je niet meer kan kijken en ademen en in de spiegel kan kijken van de stress.

‘De nieuwe Laura’ wordt een ontroerende en grappige viering over mens-zijn, waardoor je de zaal iets lichter verlaat dan je kwam, en je niet kan wachten om er een rommeltje van te maken, met hart en ziel, met mildheid naar jezelf en met vaak veel mooiere resultaten dan wanneer je het perfect wilde doen.

//Einde bericht

Bron: Laura van Dolron

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: