Griepvaccins wel beschikbaar voor 70-plussers en kwetsbare groepen

Tekort dreigt door grote vraag

Nieuwegein, 28 Oktober 2020 /EZPress/ - Door de coronacrisis is de vraag naar griepprik groter dan het aanbod, ondanks dat het ministerie van Volksgezondheid extra griepvaccins heeft ingekocht. Het ministerie roept daarom gezonde mensen tussen de 60 en 69 jaar op om de vaccinatie dit jaar niet te komen halen, ook al hebben ze er wel een uitnodiging voor gehad.

Voor 70-plussers en mensen uit kwetsbare groepen is er wel een griepvaccin beschikbaar. Daarmee volgt het ministerie een eerder uitgebracht advies van de Gezondheidsraad. Marcel Sturkenboom, directeur van seniorenorganisatie KBO-PCOB: “Goed dat de meest kwetsbare groepen wel een vaccin kunnen krijgen. Al is het naar voor mensen die de griepprik normaal ook krijgen, het is ook begrijpelijk dat deze keuze wordt gemaakt.”

Toch plaatst Sturkenboom ook een paar kanttekeningen: “Hopelijk is wel duidelijk wie uit de groep 60-69 recht heeft op een griepprik en dat niet iemand zelf die beslissing hoeft te nemen. Je moet voorkomen dat iemand met bijvoorbeeld een hartprobleem niet zelf gaat zeggen dat het wel met de kwetsbaarheid meevalt en daardoor misschien in grotere problemen komt.” Ook hoopt Sturkenboom dat, mochten er onverhoopt toch nog griepvaccins over zijn, de groep 60-69 als eerste aan bod komt voor de griepprik.

//Einde bericht

Bron: KBO-PCOB

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: