Staatssecretaris Bas van ’t Wout gaat in gesprek met Flevolandse werkgevers

Foto:

Lelystad, 22 Oktober 2020 /EZPress/ - De ‘Week van de 1000 Voorbeelden’, tussen 26 en 30 oktober, vraagt met evenementen in het hele land en een actieweek de aandacht voor banen voor mensen met een arbeidsbeperking. De aftrap is aanstaande maandag 26 oktober. Vanuit de studio in Lelystad gaan zes inclusieve ondernemers in gesprek met staatssecretaris Van ’t Wout (SZW) over inclusie in tijden van corona. Van 10.30 - 11.30 uur is de discussie via een livestream te volgen.

De Banenafspraak zit in het zesde jaar. In 2026 moeten er 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking zijn. Tot en met vorig jaar waren er 60.000 banen bijgekomen. De effecten van de coronacrisis bespreken we tijdens de Week van de 1000 Voorbeelden. Daarom buigen we ons over de vraag: hoe houden we de deuren van de arbeidsmarkt geopend voor inclusie?

De aftrap
Daar beginnen we aanstaande maandag mee. Vanuit Lelystad gaan de zes genomineerde werkgevers voor de Flevopenning Participatie 2020, die zich als ambassadeurs extra inzetten voor de inclusieve arbeidsmarkt, en Aart van der Gaag, boegbeeld van de projecten ‘Op naar de 100.000 banen’ en ‘Op naar de 25.000 banen’ in gesprek met Bas van ’t Wout, staatssecretaris van SZW. De gespreksronde is als livestream te volgen.

De evenementenweek
Webinars, filmpjes, podcasts en een tijdschrift, tijdens de Week van de 1000 Voorbeelden zetten we digitaal de spotlight op de inclusieve arbeidsmarkt. Dat gebeurt ook via activiteiten die in de arbeidsmarktregio’s worden georganiseerd, daartoe behoren een Drive In-banenmarkt, werkgeversprijzen en digitale sessies.

Werkgevers of werkzoekenden met een arbeidsbeperking zijn van harte welkom en ook vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om bij de aftrap van de Week van de 1000 Voorbeelden via livestream te volgen. Aanmelden kan tot 26 oktober 10.00 uur, via deze link http://eepurl.com/c0hbIP

Achtergronden
De Dag van de 1000 Voorbeelden wordt georganiseerd door ‘Op naar de 100.000 banen’ en ‘Op naar de 25.000 banen’. Sinds 2016 werken VNO-NCW, MKB Nederland en LTO samen in het project “Op naar de 100.000 banen”. Doel van dit project is om werkgevers te informeren over de Banenafspraak en hen te inspireren om werknemers met een arbeidsbeperking aan te nemen. Sinds deze zomer verrichten we via het project `Op naar de 25.000 banen` dezelfde werkzaamheden voor overheidswerkgevers.


//Einde bericht

Bron: VNONCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Het volledige overzicht van evenementen vindt u hier
AANMELDEN VOOR DE LIVESTREAM

Contactinformatie
Steijger Communications BV
T: 0365235330
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: