Online festivalweekend Oerol Upcoming

Do I Move You van 23 t/m 25 oktober

Terschelling-Midsland, 23 Oktober 2020 /EZPress/ - Van vrijdag 23 oktober t/m zondag 25 oktober staat Oerol in het teken van het festivalweekend Oerol Upcoming - Do I Move You. Het bestaat uit een kleinschalig programma en geheel online, maar dankzij deze formule kan de kunst en daarbij behorende inhoudelijke boodschap van het festivalweekend zijn weg naar het publiek vinden.

Het live onderdeel van het evenement kon vanwege de opnieuw aangescherpte maatregelen rondom COVID-19 niet plaatsvinden op Terschelling. Sinds Het Imaginaire Eiland, het digitale festival van Oerol in 2020, maakt het online festival wezenlijk onderdeel uit van het festival.

Do I Move You
Toen zanger en songwriter Jeangu Macrooy in een interview tijdens Oerol 2020 - Het Imaginaire Eiland - gevraagd werd naar een reactie op de Black Lives Matter demonstraties van dat moment, citeerde hij de zangeres en activiste Nina Simone: “An artist`s duty is to reflect the times”. Oerol herkent en erkent dit. Met Do I Move You, ook een titel van een song van Nina Simone, reflecteren we samen met onze makers op het huidige tijdperk: hoe inspireren en reflecteren zij en hoe protesteren zij met hun werk?

Programma
Tijdens het festivalweekend zijn diverse artiesten te zien en te beluisteren via de kaart van Het Imaginaire Eiland. In samenwerking met Paquet en Read My World stelden vier artiesten hun eigen pakket samen met als uitgangspunt: “Hoe strijdbaar ben jij?”.
Multidisciplinair design- en rapduo Lionstorm, schrijver en rapper Massih Hutak, rapper, acteur en schrijver Akwasi en singer-songwriter Shishani Vranckx vertellen hun persoonlijke verhaal met eigen werk, maar ook met werk van anderen. Jennifer Muntslag interviewde Shishani Vranckx, Niels Nieuborg (van de band Arp Frique) en Plastique Fantastique voor drie indringende podcasts. Tenslotte is er nog het muzikale audioverhaal Calls of the Hummingbird van de storyteller Ogutu Muraya en de afgeronde videoclip van Nynke Laverman Your Ancestor, waarvan de eerste versie tijdens Het Imaginaire Eiland van 2020 al te zien was.
Het bezoeken van Do I Move You via Het Imaginaire Eiland is gratis, hier kan ook een vrijwillige donatie worden gedaan.
Do I Move You is doorlopend te volgen van vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober via Het Imaginaire Eiland. Meer informatie is te vinden op oerol.nl.

//Einde bericht

Bron: Oerol

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: