Anne Weber wint de Deutscher Buchpreis 2020 voor haar roman „Annette, ein Heldinnenepos“

Foto:

FrankfurtAmsterdam, 12 Oktober 2020 /EZPress/ - De winnaar van de Deutscher Buchpreis 2020 is Anne Weber. Ze krijgt deze onderscheiding voor haar roman „Annette, ein Heldinnenepos“ (Matthes & Seitz Berlin).

De motivering van de jury:
„De kracht van Anne Webers vertelling kan zich meten met de kracht van haar heldin: het is adembenemend hoe fris de oude vorm van het epos klinkt en met welk gemak Weber het levensverhaal van de Franse verzetsstrijdster Anne Beaumanoir comprimeert tot een roman over moed, weerstandsvermogen en de strijd voor vrijheid. „Annette, ein Heldinnenepos“ is een verhaal vol onrechtvaardigheid, dat Weber echter met soevereine subtiliteit en milde ironie vertelt. Daarbij gaat het om niets minder dan de Duits-Franse geschiedenis als een van de fundamenten van ons huidige Europa. We zijn dankbaar dat Anne Weber Annette voor ons ontdekt heeft en over haar vertelt.“

De jury voor de Deutscher Buchpreis 2020 bestaat uit: Katharina Borchardt (redacteur literatuur, SWR2), Hanna Engelmeier (Instituut voor Cultuuronderzoek Essen (KWI) en auteur), David Hugendick (redacteur literatuur, Zeit Online), Chris Möller (literatuurpromotor bij Kabeljau & Dorsch, Berlijn), Maria-Christina Piwowarski (boekhandel ocelot, Berlijn), Felix Stephan (redacteur literatuur, Süddeutsche Zeitung) en Denise Zumbrunnen (boekhandel Never Stop Reading, Zürich).

Voor deze onderscheiding waren ook genomineerd:
Bov Bjerg, Serpentinen (Claassen), Dorothee Elmiger, Aus der Zuckerfabrik (Carl Hanser), Thomas Hettche, Herzfaden (Kiepenheuer & Witsch), Deniz Ohde, Streulicht (Suhrkamp) en Christine Wunnicke, Die Dame mit der bemalten Hand (Berenberg).

Met de Deutscher Buchpreis 2020 bekroont de stichting Boekencultuur en Leesbevordering van de Börsenverein des Deutschen Buchhandels de Duitstalige roman van het jaar. Sponsor van de Deutscher Buchpreis is de Deutsche Bank Stiftung, overige partners zijn de Frankfurter Buchmesse en de stad Frankfurt am Main. De Deutsche Welle ondersteunt de Deutscher Buchpreis bij media-activiteiten in binnen- en buitenland.

Verdere informatie over de winnaar en data van optredens zijn te vinden op www.deutscher-buchpreis.de.

//Einde bericht

Bron: Börsenverein des Deutschen Buchhandels e.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Contactinformatie
Thomas Koch
T: +49 (0) 69 1306-293
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: