Oerol Upcoming: nieuw Oerol festivalweekend op Terschelling in oktober 2020

Terschelling-Midsland, 18 September 2020 /EZPress/ - Oerol Festival organiseert van vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober Oerol Upcoming onder de titel Do I Move You met twee festivalroutes live op Terschelling voor een klein publiek plus een virtuele route op het digitale platform Het Imaginaire Eiland.

Do I Move You
Toen zanger en songwriter Jeangu Macrooy in een interview tijdens Oerol 2020 - Het Imaginaire Eiland - gevraagd werd naar een reactie op de Black Lives Matter demonstraties van dat moment, citeerde hij de Amerikaanse zangeres en activiste Nina Simone: “An artist`s duty is to reflect the times”. Oerol onderschrijft deze opgave.
Met Do I Move You, ook een titel van een song van Nina Simone, reflecteert het festival samen met haar makers op het huidige tijdperk: hoe inspireren en reflecteren zij en hoe protesteren zij met hun werk?

Programmeur Farnoosh Farnia: “Tijdens Het Imaginaire Eiland afgelopen juni werd zichtbaar dat er té veel in de wereld gebeurt om te negeren. Zowel programmeurs en artiesten hebben veel verhalen te vertellen, werken activistischer en maken programma`s met hedendaagse thema`s. Hier kunnen én moeten we wat mee, omdat kunst de mooiste manier is om te reflecteren op de wereld om je heen. Daarom biedt Oerol een podium aan deze makers om de dialoog te voeren met publiek.”

Zo stelt RIGHT ABOUT NOW INC. de route Soul Salon samen, die het publiek meeneemt in de ontwikkeling van de soulmuziek: van Afrika naar het Caribisch gebied, van de VS naar Europa. Op de andere route Songs of Change geeft zangeres Shishani Vranckx een solo concert van haar hedendaagse protest songs en onderzoekt kunstenaarsduo Plastique Fantastique samen met het publiek nieuwe vormen van contact met een installatie van plastic objecten over het hoofd. In de digitale route wordt onder andere samengewerkt met Paquet, waarin artiesten een persoonlijk pakket samenstellen van belangrijke inspiratiebronnen met een verhaal achter iedere bron.

Oerol Upcoming - Do I Move You
Vanaf nu gaat Oerol jaarrond van zich laten horen als een uitwerking van het van het Kunstenplan voor 2021-2024: Oerol als werkplaats voor een leefbare toekomst. Met Oerol Upcoming grijpt Oerol de kans een weekend lang één actueel thema op de agenda te zetten. Over wat er hier en nu speelt in de samenleving. Over welke vragen er leven en hoe we in gesprek blijven met elkaar.
Oerol Upcoming - Do I Move You richt zich op een jong, multidisciplinair geïnteresseerd publiek, zodat een nieuwe generatie de schoonheid én de noodzaak van kunst, maar ook de betovering van Oerol ontdekt.
Zaterdag en zondag rijdt er een speciale festivalbus vanuit Utrecht en Amsterdam, zodat een route op een dag te zien is, zonder overnachting.

Fysiek en digitaal, live en anytime
De editie van Oerol 2020 was noodgedwongen geheel digitaal. Maar Oerol 2020 vond als festival wél doorgang omdat de kunsten en de dialoog niet te stoppen zijn. Oerol zoekt verder naar nieuwe creatieve vormen voor de noodzakelijke verbinding tussen kunsten en publiek. Ook nu loopt Oerol voorop: naast een live programma blijft een digitale versie beschikbaar zodat wereldwijd mee kan worden gedaan.
Het programma en de routes zijn zodanig samengesteld en georganiseerd dat het publiek veilig en coronaproof haar weg vindt. Oerol Upcoming kan live plaatsvinden onder voorbehoud van de actuele regelgeving van de overheid of de gemeente Terschelling.

Festivalroutes: Soul Salon, Songs of Change en Het Imaginaire Eiland
Om het publiek op Terschelling goed te stroomlijnen maken we gebruik van vaste routes voor vaste groepen. De routes zijn multidisciplinair, en tonen werk van een diverse groep makers die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met de kunst van het activisme.
De fysieke routes zijn op West-Terschelling (lopend), en van Midden tot Oost-Terschelling (georganiseerd busvervoer). Tevens is er een digitale route.
Buiten de routes is een klein contextprogramma te zien en te beluisteren.

Do I Move You is van 23 t/m 25 oktober op Terschelling. Meer informatie over inhoud, tijden en prijzen is te vinden op Oerol.nl.

//Einde bericht

Bron: Oerol

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: