Acronis onderzoek: complexiteit cyberbeveiliging vanwege coronapandemie sterk toegenomen

Foto:

Amsterdam, 09 September 2020 /EZPress/ - Acronis lanceert vandaag Acronis Cyber Protect 15, een geïntegreerde B2B-oplossing die back-up, noodherstel, de nieuwste antimalware, cybersecurity en tools voor endpointbeheer combineert. De bevindingen van het Cyber Readiness Report 2020 laten zien waarom organisaties een cyberbeschermingsoplossing nodig hebben die de complexiteit verkleint, de beveiliging verbetert en tegelijkertijd kosteneffectief is.

Dankzij de unieke integratie van gegevensbeveiliging en de nieuwste cyberbescherming die Acronis Cyber Protect 15 biedt - waaronder op AI gebaseerde gedragsdetectie die zero-day aanvallen tegenhoudt, URL-filtering, kwetsbaarheidsanalyse, bescherming van videoconferenties en geautomatiseerd patchbeheer - zijn organisaties beschermd tegen moderne cyberdreigingen en kunnen zij tegelijkertijd hun gegevens en systemen in de kortst mogelijke tijd herstellen.

Uit het zojuist uitgebrachte Acronis Cyber Readiness Report, waarbij 3400 bedrijven en thuiswerkers werden ondervraagd naar aanleiding van de aanhoudende coronapandemie, blijkt dat slechts 12% van de wereldwijde werknemers kiest voor volledig kantoorwerk als ideale werkregeling. Onder de 33% die de voorkeur geven aan de splitsing "50% kantoor / 50% op afstand", zijn er de volgende uitschieters op EU-niveau: Bulgarije - 41%, Zweden - 40%, Nederland - 39%, Italië - 39 %, Duitsland - 38%.

Uit het rapport blijkt verder dat hackers gerichter thuiswerkers aanvallen en dat phishing-, DDoS- (distributed denial of service) en videoconferentieaanvallen de meestgebruikte tactieken zijn.

● Het aantal phishing-aanvallen is nog nooit zo hoog geweest. Aangezien volgens het rapport slechts 2% van de bedrijven kijkt naar URL-filtering bij de beoordeling van een cybersecurity-oplossing, is dit geen verrassing.

● 39% van de ondervraagde bedrijven heeft in de afgelopen drie maanden te maken gehad met een videoconferentie-aanval nu werknemers hun toevlucht moeten zoeken tot apps als Zoom, Cisco Webex en Microsoft Teams.

● Acronis Cyber Protection Centers (CPOC`s) ontdekten dat 35% van de malware-aanvallen nog steeds een doorbraak wist te forceren in de verdedigingslinie van organisaties voordat Acronis Cyber Protect werd geïmplementeerd.


Het veranderende cyberdreigingslandschap vereist moderne beveiliging
“Traditionele, losstaande antivirus- en back-upoplossingen kunnen geen bescherming bieden tegen geavanceerde moderne cyberdreigingen in een drastisch veranderende omgeving”, aldus Serguei “SB” Beloussov, oprichter en CEO van Acronis. Daarom krijgen organisaties die hun stack moderniseren met geïntegreerde databeveiliging en cyberbescherming niet alleen een betere beveiliging, maar profiteren ze ook van kostenbesparingen en andere schaalvoordelen. “Dankzij het geautomatiseerde en gestroomlijnde beheer van Acronis Cyber Protect 15 kan elk bedrijf de risico`s verkleinen, uitvaltijd voorkomen en de productiviteit van het ict-team verhogen”, voegt de oprichter en CEO van Acronis toe.

Overige highlights van Acronis Cyber Protect 15:

● De bescherming van videoconferenties voorkomt het inbreken in apps als Zoom, Webex en Microsoft Teams. Het is zelfs zo dat Acronis Cyber Protect de Webex-kwetsbaarheid onschadelijk maakte voordat deze door Cisco bekend werd gemeld.

● Tests door onafhankelijke cyberbeschermingslaboratoria zoals AV-Test en Virus Bulletin laten zien dat de antimalware van Acronis Cyber Protect 100% van de malware-aanvallen detecteert bij nul foutpositieven.


Perscontact:
Andreas Rossbach | PR& Communication Manager Europe at Acronis
Mobile: +49 151 40767189
Linkedin: A.Rossbach
Twitter:@rossbachacronis

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Meer informatie over Acronis Cyber Protect 15 en het Cyber Readiness Report vindt u hier.Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: