Roglic wint laatste etappe en pakt eindzege in Tour de l’Ain

Amsterdam, 10 Augustus 2020 /EZPress/ - Na een indrukwekkende tweede plaats in de openingsetappe en de overwinning op zaterdag heeft Primoz Roglic zijn leiderstrui in de slotetappe van de Tour de l’Ain in stijl verdedigd. Op de top van de Grand Colombier eiste de klassementsleider na een ferme versnelling opnieuw de dagzege op.

Naast de eindzege van Roglic finishten ook Steven Kruijswijk en George Bennet in de top vijf van het algemeen klassement. Roglic bracht de zegeteller van Team Jumbo-Visma zo op negen.

Behalve Roglic lieten ook Tom Dumoulin, Bennett en Kruijswijk wederom zien in goede vorm te verkeren. Richting de top van de Col de la Biche barstte de strijd los. Met een groep van dertien begon de slotklim. Team Jumbo-Visma nam met maar liefst vier renners de leiding. Dumoulin bepaalde voor het grootste gedeelte van de klim het tempo, waarna Bennet overnam tot de laatste kilometer. Vlak voor de top van de Grand Colombier wist Roglic vervolgens zodanig te versnellen dat niemand hem meer kon passeren.

Roglic: “Vandaag was een zware dag vanwege het hoge tempo en de lange beklimmingen. Maar het hele team heeft opnieuw fantastisch werk verricht en laten zien hoe sterk we zijn. Ik ben blij dat ik het weer af kon maken. We zijn positief verrast hoe sterk we nu al zijn als team. Je weet nooit precies waar je staat na zo’n lange onderbreking. Voor zover we nu kunnen zien, tonen we al aan op aardig hoog niveau te zitten. Tegelijkertijd is het pas de eerste wedstrijd sinds lange tijd dus we moeten zeker nog op deze manier ons best blijven doen. De resultaten komen dan vanzelf.”

//Einde bericht

Bron: Team Jumbo-Visma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: