Stichting Vluchteling stelt kwart miljoen beschikbaar voor Beiroet

Den Haag, 06 Augustus 2020 /EZPress/ - Op 4 augustus is de Libanese hoofdstad Beiroet getroffen door een verschrikkelijke explosie. Stichting Vluchteling stelt uit haar noodhulpreserves per direct een kwart miljoen euro beschikbaar voor hulp aan de slachtoffers. IBAN 999 van Stichting Vluchteling staat open voor giften. 

 Dit maakte directeur Tineke Ceelen vandaag bekend na spoedoverleg met onze partner in Libanon. Zeker 100 mensen zijn bij de explosie om het leven gekomen en daarnaast zijn minstens 3.000 mensen gewond geraakt. De verwachting is dat deze aantallen verder zullen oplopen. Veel Libanezen zijn hun huis kwijtgeraakt en verkeren in shock. Libanon vangt al jarenlang, zeer gastvrij, grote aantallen Syrische en Palestijnse vluchtelingen op en ook onder hen zijn vele slachtoffers.

Ramp op ramp treft geteisterd Libanon 
De enorme explosie in de haven van Beiroet heeft een land getroffen dat al in een diepe crisis verkeert. De VN stelt dat driekwart van de bevolking vóór de ramp al hulp nodig had. De economie implodeert, hongersnood dreigt, er is werkloosheid en ook corona eist zijn tol. “Crisis op crisis op crisis, verzucht Tineke Ceelen. Mijn gedachten gaan vooral uit naar de vele vluchtelingen die moeten zien te overleven en die keer op keer weer voor onmenselijk grote uitdagingen worden gesteld.”

Oorlog en vluchtelingen 
De oorlog in buurland Syrië heeft al sinds jaar en dag grote gevolgen voor Libanon. Geen enkel ander land vangt per hoofd van de bevolking zoveel Syrische vluchtelingen op. In Libanon verblijven volgens de VN ruim 884.000 Syrische vluchtelingen, meer dan 210.000 vluchtelingen wonen in de stad Beiroet.  

Noodhulpverlening
Ter plekke wordt onderzoek gedaan naar de noden op het gebied van voedselverstrekking, onderdak, psychosociale ondersteuning en cash hulp. Stichting Vluchteling stelt haar bijdrage daarvoor beschikbaar. IBAN 999 (NL48 INGB 0000 000999) is opengesteld voor giften.

//Einde bericht

Bron: Stichting Vluchteling

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: