Campagne Senioren en Veiligheid: gemeenten kunnen aansluiten

Den Haag, 04 Augustus 2020 /EZPress/ - Er zijn vormen van criminaliteit waar specifiek ouderen regelmatig het slachtoffer van worden. Om de bewustwording hierover onder senioren te vergroten en slachtoffers zoveel mogelijk te voorkomen, start het ministerie van Jen V op 1 september de campagne Senioren en Veiligheid.

Voor deze campagne wordt samengewerkt met onder andere de ouderenbonden, de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland, banken en de telecomsector. Ook gemeenten zijn uitgenodigd om aan te sluiten bij de campagne.

Filmpjes en webinars
Er worden voorlichtingsfilmpjes gemaakt over 4 verschillende fenomenen: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude via WhatsApp en phishing. Elke week staat een van deze fenomenen centraal, waarover het bijbehorende filmpje wordt gelanceerd. Alle partijen besteden dan op hetzelfde moment aandacht aan het betreffende fenomeen via hun eigen communicatiekanalen. Daarnaast wordt elke week een webinar gehouden met experts op het thema van die week, waar ook meer inhoudelijke adviezen en tips worden gedeeld.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: