Studeren in september: lukt dat wel?

Studenten blijven nog maanden massaal thuis door corona

Utrecht, 31 Juli 2020 /EZPress/ - Hoe gaan hogescholen om met de coronamaatregelen, en kunnen studenten hun nieuwe studiejaar wel gewoon starten op de vestiging van hun hogeschool? Uit een gang langs websites van verschillende hogescholen blijkt dat nog lang niet iedereen klaar is voor de anderhalvemetersamenleving. Veel scholen blijven online lesgeven.

Onduidelijkheid over coronamaatregelen
Veel hogescholen lijken te worstelen met de coronamaatregelen. Zo is er bij sommige hogescholen helemaal geen informatie te vinden over hoe de lessen vanaf september weer starten, en zetten de grote instellingen als Fontys, Saxion, Inholland, Avans, Hogeschool van Amsterdam en ROC van Amsterdam vooral in op deels online en deels fysiek onderwijs op locatie. Hierbij krijgen bepaalde groepen studenten voorrang. Particuliere opleider Hogeschool Tio biedt een beter perspectief; op de website is te lezen dat alle lessen daar vanaf september weer gewoon op de vestigingen worden verzorgd.

Fysiek onderwijs wordt hervat
Alle vijf de vestigingen van Tio zijn klaar voor het anderhalvemeter-onderwijs, aldus de onderwijsinstelling. Studenten zullen vanaf september in kleine groepen les krijgen op 1,5 meter afstand van elkaar. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Vestigingsmanager Martijn Naberman van Tio’s vestiging in Amsterdam legt uit: “Om het aantal studenten op één locatie te beperken wordt eventueel gebruik gemaakt van alternatieve locaties. Bovendien kunnen alle lessen, indien nodig, ook online vanuit huis gevolgd worden. Zo hoeven studenten op Tio niets te missen.”

Fysiek met iets extra’s
Volgens Naberman heeft de coronacrisis met alle maatregelen ook voordelen gebracht: “Niemand zag dit natuurlijk aankomen, maar ik ben er trots op dat Tio voor haar studenten heel snel heeft kunnen schakelen. En het heeft ons ook iets opgeleverd: nu Tio alle lessen ook online kan aanbieden, hebben we besloten alle lessen vanaf september, naast fysiek op de vestiging, ook online aan te bieden. Zo kun je als student, bijvoorbeeld bij ziekte, ook gewoon vanuit huis deelnemen aan de les. Hoe gaaf is dat?”

Kleinschalig en persoonlijk onderwijs
Dat Tio in tegenstelling tot veel andere hogescholen vanaf september alle lessen weer fysiek aan kan bieden, conform alle richtlijnen, is mogelijk dankzij de kleinschaligheid van de hogeschool. Bovendien zorgt het persoonlijke en ondernemende karakter van Tio ervoor dat er snel geschakeld en ingesprongen kan worden op veranderende maatregelen. Zo volgden Tio-studenten al vanaf dag één dat de scholen gesloten werden het onderwijs online, kregen ze meerdere opties om hun studie zonder vertraging af te ronden en konden ook stages, soms in andere vorm, gewoon doorgaan.

//Einde bericht

Bron: Hogeschool TIO

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: