ACM licht regels voor het leveren van warmte toe in leidraad

Den Haag, 22 Juli 2020 /EZPress/ - Steeds meer huishoudens en bedrijven zijn aangesloten op een warmtenet. Goede informatie over hun warmteovereenkomst en hun rechten is dan ook belangrijker dan ooit. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de belangrijkste regels voor het leveren van warmte toegelicht in een leidraad. Warmteleveranciers zijn daarmee beter in staat om hun klanten te informeren over wat zij geleverd krijgen en wat zij daarvoor moeten betalen. De leidraad wordt de komende weken geconsulteerd.

Warmteleverancier moet duidelijkheid bieden
Warmte is een bijzonder product. Het is energie bedoeld voor ruimteverwarming en warm tapwater (kraanwater). Het kan worden geleverd in verschillende temperaturen en op verschillende manieren. Soms is het meteen gebruiksklaar en soms moet het met een eigen installatie nog worden opgewaardeerd. Er zijn ook veel verschillende systemen waarbij warmte en/of koude wordt geleverd, zoals stadsverwarming, blokverwarming of warmte-koude-opslag. De warmteleverancier moet duidelijkheid bieden over alle producten en diensten die hij levert en de voorwaarden die daarbij horen, net als leveranciers van elektriciteit en gas. De leidraad is bedoeld om hem daarbij te helpen. Verbruikers kunnen met de informatie uit de leidraad ook zien welke informatie zij op welk moment moeten krijgen.

ACM beschermt afnemers van warmte
De ACM zorgt ervoor dat afnemers van warmte beschermd worden. Dat is in de energietransitie extra van belang. Afnemers hebben recht op betrouwbare levering van warmte, tegen transparante prijzen en redelijke voorwaarden. De ACM houdt daar toezicht op.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: