Tijdloze installatie Spectrum opvallend actueel

Den Haag, 03 Juli 2020 /EZPress/ - Al sinds 2015 werkt Schweigman& aan het idee van de licht-installatie Spectrum, maar met het huidige corona-virus, blijkt deze actueler dan ooit. Als bezoeker val je letterlijk achterover de duisternis in om te ontwaken in een onbekende, nieuwe wereld. Theatermaker Boukje Schweigman: “Het blijkt hoe waardevol het is om je voor te bereiden op het onbekende.”

Schweigman: “Je overgeven aan het avontuurlijke en onbekende, dat vragen wij al zeventien jaar van onszelf en van ons publiek. Die overgave gebeurde altijd binnen de relatief veilige codes van het theater. De afgelopen maanden moest ineens iedereen écht de controle loslaten, de onzekerheid toelaten. Fascinerend om te zien hoe de werkelijkheid ons in heeft gehaald”.

Gesammtkunstwerk
Hoe intens kan je kleur beleven? In de ruimtelijke installatie Spectrum laat je je achterover vallen in het zwarte gat om te ontwaken in een eindeloos kleurenspectrum. Bijzonder aan Spectrum is de samensmelting van verschillende disciplines: de dramaturgie – waarbij de nadruk ligt op de beleving van de bezoeker –, het ontwerp van ruimtelijk vormgever Cocky Eek (Blaas, Curve), de compositie van lichtkunstenaar Matthijs Munnik en de soundscapes van componist Yannis Kyriakides.

Vanouds intiem
Schweigman: “Nadat we de laatste jaren veelal in de theaterzalen stonden, hadden we de behoefte om weer een intieme voorstelling te maken, zoals in de beginjaren van ons gezelschap. Het is dus niet vanwege corona dat we nu een installatie hebben voor slechts 14 bezoekers. De individuele reis van Spectrum blijkt perfect voor dit moment. En… zo veel intenser dan het bekijken van een online voorstelling of registratie!"

Spectrum is zes keer per dag te beleven tijdens Afzender Boulevard in de Brabanthallen Den Bosch van 6 t/m 16 augustus en o.v.b in Utrecht in het najaar. LET OP: Spectrum is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, en mensen met ernstige rug- en nekklachten of ernstige evenwichtsproblemen.

//Einde bericht

Bron: Schweigman

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: