CycleSoftware en Kieskeurig.nl vergroten bereik lokale fietsenwinkels

Kieskeurig.nl koppelt online zoektocht aan plaatselijke proefritten

Haarlem, 21 Mei 2020 /EZPress/ - Vergelijkingswebsite Kieskeurig.nl en softwarebedrijf CycleSoftware slaan de handen ineen om een brug te bouwen tussen online oriëntatie en een bezoek aan de fietsenwinkels voor een proefrit of advies. “Kieskeurig.nl heeft als onafhankelijk platform heel veel bezoekers die hun zoektocht naar een nieuwe elektrische fiets online beginnen. Dit is de kans voor fietsenwinkels om te profiteren van het grote bereik van Kieskeurig.nl”, geeft Jebbe Sluiter van CycleSoftware aan.

Winkelvoorraad zichtbaar bij e-bikes
Fietsenwinkels die de kassasoftware van CycleSoftware gebruiken, kunnen ervoor kiezen om hun voorraadinformatie door te geven aan Kieskeurig.nl. Vanaf dat moment kunnen bezoekers op de meest onafhankelijke productvergelijkingssite van Nederland een afspraak maken voor een proefrit in de buurt, met de zekerheid dat het gewenste model beschikbaar is in de winkel. De aanvraag voor een proefrit of het terugbelverzoek ontvangt de gekozen fietsenwinkel direct als notificatie in het kassasysteem. “Door de autoriteit van Kieskeurig.nl in het online landschap, de hoge bezoekersaantallen mét aankoopintentie en het online bereik, hebben we een goede basis voor een exclusieve samenwerking. Nu is het zaak om winkels die werken met CycleSoftware enthousiast te maken voor deze nieuwe mogelijkheid tot het werven van klanten in de winkels”, legt Sluiter uit.

CycleSoftware, is met ruim 1100 aangesloten fietsenwinkels in Nederland en België de populairste leverancier van kassa- en voorraadsoftware voor de fietsbranche, maakt de koppeling tussen de offline en online wereld mogelijk. Kjeld van Dijk van Kieskeurig.nl leg uit: “Doordat zij de koppeling kunnen maken tussen de winkels en de voorraad in de winkels, kan de bezoeker gemakkelijk online een proefrit of terugbelverzoek aanvragen die direct via het kassasysteem bij de winkel terechtkomt.”
Bezoeker naar de winkel leiden
Kieskeurig.nl ziet al geruime tijd meer kansen liggen voor de productgroep ‘elektrische fiets’ en vindt met deze samenwerking de manier om consumenten te helpen met het vinden van een elektrische fiets die bij hem of haar past. Kjeld van Dijk, e-bike-expert bij Kieskeurig.nl: “De zoektocht naar een nieuwe elektrische fiets start steeds vaker online en men weet Kieskeurig.nl hierbij steeds vaker te vinden. We zagen tegelijkertijd dat men de e-bike uiteindelijk veelal in de winkel koopt en natuurlijk vooraf wil zien, proberen en horen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner waarmee we de verbinding tussen online en offline konden realiseren. CycleSoftware is mijn inziens een pionier in de tweewielerbranche en heeft de voorraden inzichtelijk. Zij vonden ons idee interessant en zagen deze kans ook liggen wat resulteerde in deze mooie samenwerking.”

Nu doorontwikkelen
Afgelopen week zijn fietsenwinkels die gebruik maken van CycleSoftware geïnformeerd middels een gezamenlijke livestream en nieuwsbrief. De komende tijd ontwikkelen en innoveren beide partijen de samenwerking. Zo zullen er steeds meer mogelijkheden komen voor zowel de bezoeker als de fietsenwinkel. Want zo kan een potentiële koper eerst de e-bike ervaren bij een winkel naar keuze alvorens tot koop over te gaan.

//Einde bericht

Bron: Kieskeurig

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: