Ontwerp-Luchtvaartnota bevestigt bestaansrecht van Lelystad Airport

Foto:

Lelystad , 15 Mei 2020 /EZPress/ - Het kabinet heeft de ontwerp-luchtvaartnota uitgebracht. Daarin staat dat Lelystad Airport vakantievluchten van Schiphol zal overnemen. Deze bevestiging van het vigerende beleid stemt de Stichting Lelystad Airport Moet Door tot tevredenheid.

“We lezen ook dat ruimte is voor groei mits het aantal ernstig gehinderden aantoonbaar afneemt. Dat is een reden temeer om Lelystad Airport snel te openen. Immers, per vliegtuig zijn er bij Lelystad Airport maar liefst een factor 10 minder gehinderden in vergelijking met Schiphol en omgeving.”

De Stichting Lelystad Airport Moet Door beschouwt de ontwerp-luchtvaartnota als flinke steun in de rug en rekent op een zo spoedig mogelijke openstelling van Lelystad Airport. "


“Zeker nu in Coronatijd biedt Lelystad Airport de ruimte die juist heel hard nodig is. De luchthaven is flexibel ontworpen en kan vóór opening optimaal ingericht worden voor de anderhalve meter economie. Vakantievluchten kunnen daardoor vlot afgehandeld worden. Dus géén lange wachttijden bij inchecken of aankomst. Lelystad Airport voorziet in een snel passagiersproces, waarbij de anderhalve meter gehandhaafd kan worden en passagiers zich slechts kort in het luchthavengebouw hoeven op te houden.”

Kortom, de Stichting Lelystad Airport Moet Door beschouwt deze ontwerp-luchtvaartnota als flinke steun in de rug en rekent op een zo spoedig mogelijke openstelling van Lelystad Airport.

//Einde bericht

Bron: Stichting Lelystad Airpoer Moet Door

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Alles over Lelystad Airport Moet DoorDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: