Olieprijs onder de 30 dollar

Foto:
Foto: Gerhard Traschütz via Pixabay

Amterdam, 16 Maart 2020 /EZPress/ - (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is voor het eerst sinds 2016 onder de 30 dollar gezakt. Op een settlement van 29,67 dollar werd een vat West Texas Intermediate maandag uiteindelijk ruim 12 procent minder waard.

De olieprijs volgde maandag het spoor van de aandelenmarkten, die fors onder druk stonden na de renteverlaging van de Federal Reserve in reactie op de impact van het coronavirus. En volgens analist Bjoernar Tonhaugen van Rystad Energy is de bodem van de olieprijs nog niet in zicht.

Vorige week kelderde de olieprijs ruim 20 procent door de mondiale prijzenoorlog tussen Rusland en Saoedi-Arabië die is ontstaan sinds de gesprekken over een aanvullende productieverlaging zijn stukgelopen.

"De oliemarkt negeert de renteverlaging van de Fed tijdens het weekend. Het stuklopen van de OPEC+ deal kon niet op een slechter moment komen", volgens marktstrateeg Warren Patterson van ING, doelend op de vraag die onder druk staat vanwege het coronavirus.

Wat de olieprijs maandag ook niet hielp, waren zwakke macrocijfers uit China, waar de industriële productie en detailhandelsverkopen in de maanden januari en februari fors daalden.

//Einde bericht


Bron: ABM Financial News.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: