Bedrijven verwachten nog geen Brexit-deal in 2021

Den Haag, 13 Maart 2020 /EZPress/ - Van het Nederlandse bedrijfsleven denkt 73 procent niet dat de EU en het Verenigd Koninkrijk aan het eind van dit jaar een handelsovereenkomst hebben bereikt. 75 Procent van de Nederlandse bedrijven geeft wel aan voorbereid te zijn op de Brexit na 31 december 2020. Dat blijkt uit de Brexit-barometer van VNO-NCW, KPMG en de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel.

Omzet in VK
Het Britse bedrijfsleven zelf zal in 2021 nog niet klaar zijn voor de Brexit, denkt 82 procent van de Nederlandse bedrijven. Van hen verwacht 22 procent voor zichzelf een omzetdaling in het VK als gevolg van de Brexit, terwijl 27 procent juist verwacht dat hun omzet zal stijgen. De transitiefase waarin de Brexit definitief wordt, duurt tot 1 januari 2023.

Tegenmaatregelen
Als de Britse overheid besluit om het eigen bedrijfsleven de komende tijd te gaan steunen, is het logisch dat de Europese Unie daar iets tegenover stelt, aldus VNO-NCW. ‘We moeten afwachten wat de Britten gaan doen, maar als dat nadelig is voor onze bedrijven, gaan we over tegenmaatregelen nadenken.’

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: