Nieuwe leergang omgevingsplan in april van start

Den Haag, 25 Februari 2020 /EZPress/ - Op 23 april start er weer een 6-daagse leergang ‘het maken van een omgevingsplan’, waar u zich nu voor kunt inschrijven. Deze leergang biedt alle tools om op een innovatieve manier te komen tot een omgevingsplan dat voldoet aan alle eisen van de Omgevingswet.

Met nog 10 maanden om voor te bereiden, treedt vanaf 2021 de Omgevingswet in werking. Elke gemeente heeft vanaf dat moment van rechtswege één omgevingsplan voor het gehele grondgebied. Gemeenten moeten dit plan omvormen tot een omgevingsplan, waarin alle gemeentelijke regels in samenhang zijn gebundeld. Dit wordt het juridische kader voor de hele fysieke leefomgeving.

Vergroot uw kennis en vaardigheden
Hoe ziet een omgevingsplan er idealiter eigenlijk uit? Aan welke eisen moet het voldoen? Hoe verloopt de transitie van meerdere bestemmingsplannen naar één omgevingsplan voor het gehele grondgebied? Welke stappen kun je nu al zetten richting 2021? Tijdens deze 6-daagse leergang worden de opgedane inzichten uit de pilots en praktijkproeven van de VNG gedeeld, vergroot u uw kennis, uw technische (wetgevings)vaardigheden en uw inzicht in wat de Omgevingswet voor uw specifieke rol betekent. De leergang is interessant voor iedereen die bij gemeenten en Omgevingsdiensten verantwoordelijk is voor - of betrokken is bij het maken van een omgevingsplan.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: