Competitie Go Short vertoont beste korte films van afgelopen jaar!

Amsterdam, 19 Februari 2020 /EZPress/ - De competitieprogramma’s van Go Short 2020 zijn bekend! Van 1-5 april worden de beste korte films van het afgelopen jaar getoond. Muziekvideo’s, VR-films en Europese en Nederlandse films strijden om de Go Short Awards, die op zaterdag 4 april uitgereikt worden. De winnaars komen in aanmerking voor gerenommeerde filmprijzen als de European Film Awards, de Oscars en de BAFTA’s.
Alle competitieprogramma`s zijn te zien in LUX, de hoofdlocatie van het festival. Op zaterdagavond 4 april maken de internationale vakjury`s de winnaars bekend en op zondag 5 april vindt de uitreiking van de publieksprijs plaats. Op zondag zijn tevens alle prijswinnaars te zien.

We are not a single story
Go Short biedt in haar competitieprogramma een verscheidenheid aan korte films. Van animatie tot documentaire, van fictie tot kunstfilms: filmmakers vertellen hun uiteenlopende verhalen tijdens Go Short 2020. Uit 2200 inzendingen koos de selectiecommissie 45 films voor de Europese competitie. In deze competitie toont Go Short de beste korte films van afgelopen jaar, van wereldpremières tot aan films die internationaal al hoog geprezen worden. De Nederlandse competitie bevat 17 films en laat het beste van eigen bodem zien. Met 21 films is de studentencompetitie een verzameling van het nieuwste talent van filmopleidingen uit heel Europa. Go Short hecht veel waarde aan een gelijke verhouding in gender en is dan ook erg blij dat meer dan 50% van alle competitiefilms een vrouwelijke regisseur kent!

Videoclips die van het scherm spatten
Go Short biedt een uniek competitieprogramma speciaal voor muziekvideo’s. Go Short vond het vorig jaar hoog tijd een overzicht te bieden van de beste, artistieke muziekvideo’s en ook dit jaar zie je de beste clips op de meest indrukwekkende manier: in een donkere bioscoopzaal met overdonderend beeld en fantastisch geluid. In deze competitie strijden 8 videoclips om de juryprijs en zoomt Go Short in op de unieke beeldtaal van videoclips in samenwerking met Het Nieuwe Instituut.

Het beste aan 360° virtual reality films
Go Short biedt niet alleen een verscheidenheid aan films, maar ook in genres. Al jaren ziet Go Short virtual reality als een belangrijke vorm binnen de kortefilmwereld. Voor de 12e editie konden VR-films ingestuurd worden en de 12 beste daarvan zie je tijdens Go Short 2020. Van animatie tot documentaire: alle VR-producties maken kans op de Go Short VR-Award, die door het publiek gekozen wordt.

//Einde bericht

Bron: Go Short

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: