Werkgevers luiden noodklok over tekorten in het onderwijs

Den Haag, 17 Februari 2020 /EZPress/ - Het kabinet moet meer geld uittrekken voor het (basis)onderwijs. Dat schrijven VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan premier Mark Rutte. Ze luiden de noodklok omdat vooral in de grote steden het lerarentekort alsmaar groter wordt, met als gevolg dat steeds meer scholen de vijfdaagse schoolweek niet meer rond krijgen.

Extra geld
Samen met ORAM, VNO-NCW Amsterdam, MKB-Amsterdam en Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman van Onderwijs pleiten ze voor maatregelen. Te denken valt aan betere salarissen in het basisonderwijs en extra geld voor die plekken waar de tekorten het grootst zijn. En aan een toeslag voor leraren in het basisonderwijs in de grote steden. Dat gebeurt al in Parijs en Londen.

Ongelijkheid
De kwaliteit van het onderwijs gaat alleen maar achteruit, schrijven ondernemingsorganisaties in de brief. `Internationale onderzoekers signaleren ook groeiende ongelijkheid, waardoor kinderen in achterstandswijken steeds minder kans hebben op een succesvolle schoolcarrière.` Hierdoor gaat veel talent verloren voor de arbeidsmarkt.

Zorg
Voor werknemers en werkgevers is de crisis in het onderwijs een groeiende zorg, doordat kinderen vaker thuiszitten en werkgevers personeelstekorten op de lange termijn zien toenemen. Kennis is noodzakelijk om de technologische ontwikkelingen bij te houden en de internationale uitdagingen het hoofd te bieden, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: