Export groeit ruim 4 procent in november

Den Haag, 15 Januari 2020 /EZPress/ - Het volume van de goederenexport was in november 4,1 procent groter dan in november 2018, meldt het CBS. De groei is lager dan in de voorgaande maand. In november 2019 groeide vooral de export van aardolieproducten en machines. Het volume van de import was in november 6,3 procent groter dan een jaar eerder.
Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in in januari 2019 wat ongunstiger dan in november.

Omstandigheden voor export in januari iets ongunstiger dan in november
Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in januari iets ongunstiger dan in november. Dat komt vooral doordat het oordeel van Nederlandse en Europese producenten over de buitenlandse orders negatiever was. Daarentegen was de krimp van de industriële productie in Duitsland kleiner.

De export van goederen maakt ongeveer drie kwart uit van de totale export. Over de export van diensten rapporteert het CBS niet maandelijks. Informatie over de totale export publiceert het CBS op kwartaal- en jaarbasis. De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: