Breemhaar boekt succesvol jaar 2019 en opent sterk in 2020

Foto:
In 2019 is het aantal werknemers naar 990 gegroeid. Breemhaar verwacht ook voor dit jaar een verdere groei van het aantal werknemers. Eigen foto.

Lelystad, 12 Januari 2020 /EZPress/ - Breemhaar Beheer boekte zowel in omzet als in winst betere resultaten dan in 2018. De concernomzet nam in 2019 met € 10 miljoen toe tot een totaal van € 81 miljoen, een groei van ruim 14%. De winst groeide fors door naar meer dan € 17 miljoen, een groei van bijna 10%. Daarmee is de bij presentatie van de jaarcijfers 2018 uitgesproken verwachting van € 80 miljoen omzet ruimschoots gehaald. Dit werd vrijdag 10 januari in Lelystad door Meine Breemhaar tijdens een nieuwsjaarbijeenkomst voor personeel en relaties bekendgemaakt.

Uitstekende prestaties
Breemhaar Beheer verstevigde zijn financiële positie vooral dankzij de uitstekende prestaties van de snelgroeiende en innovatieve bedrijvengroep KMM Groep. Met 25 landelijke en deels internationaal actieve bedrijven verdeeld over vier sterke labels droeg de KMM Groep € 55 miljoen (2018: € 37 miljoen) bij aan de omzet. De grote omzetgroei van ruim 48,5% is onder meer het resultaat van eerdere acquisities en succesvolle investeringen in nieuwe producten en diensten. Ook de zakelijke vastgoedorganisatie MAC3PARK sloot 2019 met mooie cijfers af; het afgelopen jaar realiseerde MAC3PARK een omzet van € 9 miljoen. De investerings-maatschappij Pitteloo Capital ontwikkelt zich volgens plan en blijft belangrijke overnames en bedrijfsdeelnemingen doen die aansluiten bij de focus van de KMM Groep.

Met 81 miljoen omzet in 2019 verstevigde Breemhaar Beheer zijn financiële positie vooral dankzij de uitstekende prestaties van de snelgroeiende en innovatieve bedrijvengroep KMM Groep. "


Verdere versteviging
In 2019 is het aantal werknemers naar 990 gegroeid. Ook voor dit jaar wordt verdere groei van het aantal werknemers verwacht. Het balanstotaal is met € 150 miljoen ver boven de verwachting van € 140 miljoen uitgekomen. Daarmee heeft Breemhaar Beheer zijn positie als één van de grootste bedrijven van Flevoland verder verstevigd.

Sterke opening
Meine Breemhaar ging in zijn nieuwjaarpresentatie in op de recente investering op het Caribische eiland Bonaire. Breemhaar opende 2020 sterk met het nieuws dat hij op het eiland twee plantages, een gebied van een kleine 3000 hectare, wil revitaliseren en er onder andere woningbouw wil realiseren. Het grootste ontwikkelproject dat de naam Plantage Bolivia draagt (2854 hectare) betekent een grote economische impuls voor Bonaire, waar flinke woningnood heerst. De Caribische plannen van Breemhaar zullen, zo sprak hij uit, niet alleen voor een noodzakelijke economische impuls zorgen maar tevens gericht zijn op het behoud van natuur en cultuur op Bonaire, dat in het buitenland ook bekend staat als de “blue destination” vanwege de mooie koraalriffen rondom het eiland in de blauwe zee.

Solide basis voor groei
Breemhaar Beheer zit vol ambitie om in het nieuwe decennium verder te groeien. Dat zal onder meer het resultaat zijn van verdere professionalisering van de interne processen en organisatie en voortkomen uit nieuw te ontwikkelen en veelbelovende activiteiten en diensten. Zo wordt binnen MAC3PARK naast de opwaardering en verduurzaming van de panden onder jong en nieuw leiderschap gewerkt aan concept- en thema-ontwikkeling en verdere uitbreiding van de vastgoedportefeuille.

//Einde bericht


Bron: Breemhaar Beheer

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: