NVM stuurt samen met 9 partijen brief aan de Kamerleden

Nieuwegein, 12 December 2019 /EZPress/ - NVM heeft samen met Neprom, Aedes, Woonbond, Natuurmonumenten, Bouwend Nederland, Vastgoed Belang, IVBN, Vereniging Eigen Huis en NVB-Bouw een brief aan de Kamerleden gestuurd. Vandaag is het algemeen overleg Bouw in de Tweede Kamer en we hopen van harte dat de brief hier uitgebreid besproken zal worden.

Het is uniek dat deze 10 partijen, met soms ogenschijnlijk tegengestelde belangen, zich nu samen richten op de Kamerleden om de woon-impasse te doorbreken. Het voornaamste punt dat ook in de brief naar voren komt, is dat er veel goede initiatieven zijn, maar dat mede-overheden elkaar soms schaakmat zetten en vooral: dat de regie ontbreekt.

Wij willen samen met de andere partijen, het kabinet en de Tweede Kamer oproepen om veel meer druk te zetten op het duurzaam verhogen van de woningproductie en het meer en eerder betrekken van ons daarbij.

Dit is het moment om een strakkere regie vanuit het Rijk te voeren en ons en de andere partijen direct daarbij te betrekken. Deze partijen beschikken over de kennis en ervaring en zijn ook bereid om naar hun beste kunnen daar een bijdragen aan te leveren, zodat wij aan ons gezamenlijke doel kunnen blijven werken:
voor iedereen een betaalbare woning in een bereikbare, duurzame en leefbare omgeving.

//Einde bericht

Bron: NVM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: