Nieuwe Europese Commissie met juiste prioriteiten van start

Den Haag, 28 November 2019 /EZPress/ - VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat de nieuwe Europese Commissie onder leiding van voorzitter Ursula von der Leyen op 1 december aan de slag kan. De commissie presenteert een zeer omvangrijke en relevante agenda die aansluit bij de prioriteiten van het bedrijfsleven. Samen met de brede steun in het Europese Parlement geeft dat vertrouwen in een goede start, aldus de ondernemingsorganisaties naar aanleiding van de stemming in het Europees Parlement vandaag.

Politieke positie van Europa
Dat voorzitter Von der Leyen haar commissie karakteriseert als een geopolitieke commissie is de spijker op zijn kop, vinden VNO-NCW en MKB-Nederland. Het versterken van de positie van Europa in de wereld is een kernuitdaging waar de EU voor staat en raakt alle belangrijke Brusselse vraagstukken.

Europese Green Deal
Een van belangrijkste beleidsissues is volgens de ondernemingsorganisaties de Green Deal, hoe de EU in 2050 klimaatneutraal kan zijn. Von der Leyen ziet terecht een nieuw Europees industriebeleid als kern van die Green Deal: innovatie, de ontwikkeling van nieuwe technologie, waarmee ook nieuwe markten ontstaan.

Digitalisering en AI
Een tweede juist gekozen prioriteit van de commissie is hoe de EU de sleuteltechnologieën van de toekomst kan blijven beheersen. Kernwoorden daarbij zijn digitalisering, Artificial Intelligence, data-ontwikkeling en cybersecurity.

Economische basis
Om haar ambities te realiseren moet de EU de economische basis versterken, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. De commissie wil in dat kader de interne markt, de euro en de kapitaalmarktunie versterken en vervolmaken.

European way of life
De nieuwe commissie kiest verder voor een optimistische en zelfverzekerde toon: Europa kán het, als het wil. Europa is het continent waar mensen willen wonen en werken. De ondernemingsorganisaties zijn van mening dat Europa daarom haar waarden en way of life moet promoten.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: