Solar laat installateur niet in donker tasten

Alkmaar, 08 November 2019 /EZPress/ - Solar Light, onderdeel van Solar Nederland, staat dit jaar voor de tweede keer op LED + Elektro (13 en 14 november, Brabanthallen Den Bosch, stand R2). Daarbij zet de groothandel de ontmoeting met elektrotechnische bedrijven centraal. De verkoop van producten is niet het primaire doel. ”Wij willen ons profileren als kenniscentrum en partner, een strategische en praktische transitie die we al twee jaar geleden hebben ingezet”, aldus Herolf Geertsma, categoriemanager Kabel, Licht en Tools bij Solar Nederland.

Tijdwinst voor de installateur
“Tast niet in het donker, Solar Light maakt je werk lichter”: dat is het credo van Geertsma en zijn 15 collega’s die met niets anders dan licht bezig zijn. Ze ondersteunen klanten met productadvies, het maken lichtplannen, bieden logistieke ondersteuning en technische support. Als grote voordelen van deze service noemt Geertsma de tijdwinst en het gemak dat het oplevert voor de installateur.

Focus op smart ’lighting’ en energielabel C
”De markt kampt met personeelstekorten.”, aldus Geertsma en hij vervolgt: ”Er zijn relatief weinig gecertifieerde installateurs. Door gespecialiseerd werk bij hen weg te nemen, bieden we hen in feite de tijd om toch meer projecten te realiseren. Waar ze wel specifieke vaardigheden willen opbouwen, kunnen ze bij ons terecht voor opleidingen. Zo schuiven we gestaag op in de keten van een offertefabriek naar een partij die vooroploopt in kennis, meedenkt en meewerkt. Dat willen we dan ook uitdragen tijdens LED + Elektro. Daar zijn we aanwezig met vier verschillende lichtpartners. Dit jaar leggen we de focus op ’smart lighting’ en de voorbereiding op energielabel C per 2023. We demonstreren diverse actuele oplossingen en bieden een kijkje in de toekomst. Daarmee hopen we bezoekers te inspireren en laten we tegelijkertijd zien waar wij voor staan”. In het verlengde hiervan verzorgt Solar Nederland op LED + Elektro twee workshops over ‘De feiten en fabels over ledverlichting’ op woensdag 13 en donderdag 14 november om 12:45 uur op het Elektroworkshopplein in hal 4.

Gemak tijdens alle fasen van een lichtaanvraagproces
Bij het ontzorgen van de klant denkt Solar Light niet alleen mee tijdens de installatie maar juist ook in het voortraject. Zo kan de installateur gebruik maken van - eenvoudige - lichtcalculatietools, een lichtenergiescan, een vragenbank en zijn Solar lichtexperts voor uitgebreid advies beschikbaar. Bovendien wordt er een breed, merkonafhankelijk productassortiment aangeboden met onder andere led-, retrofit- en smart-oplossingen. Belangrijk voor de informatieoverdracht naar de partner is de vernieuwde Solar Light website www.solarlight.nl, die per 11 november live gaat. Hiermee heeft men via één loket 24/7 toegang tot een uitgekiend productassortiment, merkonafhankelijk advies, (calculatie)tools en lichtberekeningen door een team van lichtexperts, inclusief lichtplan binnen 2 werkdagen. Handig hierbij is de functie waarmee de installateur met 1 druk op de knop lichtcatalogi en armaturenboeken kan uitprinten voorzien van eigen logo en bedrijfsgegevens.

//Einde bericht

Bron: Solar Light - Van groothandel naar kenniscentrum

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: