Singer-songwriter jury ontdekt de vrouwelijke Nick en Simon

Dronten, 16 Oktober 2019 /EZPress/ - Zaterdag 12 oktober werd de tweede editie van dit evenement georganiseerd door STADronten en De Meerpaal. In een tent op het Meerpaalplein gekoppeld aan het overdekte terras aan De Rede, waar de medewerkers iedereen gastvrij ontving. Samen met het project Levenslied kunnen we terugkijken op een geslaagde muzikale avond.
Terwijl het buiten maar door bleef regenen stond de tent lekker vol met artiesten, fans en liefhebbers van live muziek. De jongste deelnemer was 17 de oudste 64. Met allemaal eigen werk en een eigen stijl, werd het de jury niet gemakkelijk gemaakt.

Muziek maken en schrijven om te verwerken, om iets te vieren, het kan allemaal
Zo zong Ed Teer over herinneringen aan de badplaats Wijk aan Zee en het duo ‘Blended’ Daniëlle Habekotté en Daan Hidding over een liefde missen die in het buitenland woont. Na de laatste deelnemer ging de jury in beraad en ging het evenement verder met twee songs die hoorden bij het Project Levenslied.
Hierbij werden levensverhalen verzameld zoals van Tjaard de Jager. Een echte pionier in de polder en met zijn vrouw ook aanwezig. Ed werd hierbij gecoacht door de Zwolse singer-songwriter Milo Groenhuijzen. Het resultaat werd zeer gewaardeerd door publiek en het echtpaar zelf.

De jury had het zwaar
De jury bestond uit gitarist Rick Scholtens, Angelique Vlieger, zangeres en docent bij De Meerpaal Academie en Remco de Maaijer, Fractievoorzitter VVD Dronten en gitarist. Het duurde nogal even voordat ze terugkwamen, een mooie gelegenheid voor de artiesten om nog een aantal nummers te spelen voor het publiek. De jury prees het niveau van alle deelnemers en de winnaars van deze editie waren het duo ‘J2’ Johanne Hoorn en Jessica de Jong. Met hun nummer “Jij bent mijn alles”. Het jurycommentaar vond het een ‘oorwurm’ (een liedje dat blijft hangen) er zat een stukje rap in, het publiek werd gevraagd mee te zingen en te klappen en dat lukte allemaal. Zelf hadden de vriendinnen het nooit verwacht. In het dagelijks leven zijn het verzorgenden en vonden het gewoon een leuk idee om mee te doen.

Muzikale dromen
Iedere singer-songwriter werd gevraagd naar hun muzikale droom. De ene artiest wil ooit in Paradiso staan en de andere met een eigen band rondtoeren door Europa. De muzikale droom van de winnaars: de vrouwelijke Nick en Simon worden.
De prijs is een opname in de studio van De Meerpaal en een optreden tijdens de Lions of The Proms op 22 november. Natuurlijk werd het winnende lied nog een keer gespeeld en kijken we uit naar een volgende editie. Nu maar hopen dat ‘de zorg’ ze niet gaat verliezen en ze tijd vinden in hun werkroosters om erbij te zijn op 22 november.

//Einde bericht

Bron:STADronten

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: