2e Grafschafter Fietsenfestival in Nordhorn

Foto:
Door de bochten flitsen met een KMX-ligfiets @Grafschafter Fietsenfestival

Op 24 en 25 augustus 2019 draait in Nordhorn alles om de fiets tijdens het 2e Grafschafter Fietsenfestival

Bentheim, 09 Augustus 2019 /EZPress/ - Net over de grens, in de Grafschaft Bentheim, hebben ze iets met fietsen. De nabijheid met Nederland blijkt wel uit het feit dat ze de populaire tweewieler hier ‘fietse’ – en dus niet Fahrrad – noemen. Niet voor niets is de Grafschaft Bentheim regelmatig tot ‘meest fietsvriendelijke district’ van Nedersaksen verkozen. Op 24 en 25 augustus vindt voor de tweede keer het Grafschafter Fietsenfestival plaats. Bij het prachtige Klooster Frenswegen in Nordhorn wordt een afwisselend evenement gepresenteerd met heel veel activiteiten voor jong en oud.

KMX & BMX
Stap op een driewielige KMX-ligfiets en flits pijlsnel over het fun-parcours en gier door de bochten. Geniet van de BMX-show van de bekende freestyler Dustyn Alt; meer acrobatiek op twee wielen is eigenlijk niet mogelijk. Bijzonder populair bij de vorige editie was de fietswasserette. In een mum van tijd wordt je fiets schoongespoten. Er zijn ook allerlei ludieke wedstrijden, zoals ‘wie pompt de fietsband het snelste op’ en de bakfietsrace.

Fietstrends vroeger en nu
In het tijdelijk opgebouwde Duitse fietsmuseum beleef je de geschiedenis van de fiets: van de eerste loopfiets uit 1817 en de hoge vélocipède tot aan designfietsen uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Fietshandelaren presenteren de nieuwste trends en snufjes. Naast gewone fietsen en e-bikes zijn er ook vouwtandems en bak- en ligfietsen te bewonderen. Een perfecte gelegenheid om een testrit te maken.

Fun voor de kids
Ook voor kids valt er van alles te beleven: van de grappige ‘Zappeltiershow’ met dansende stripfiguren tot het avontuur ‘Het geheim van de zwarte sok’ met ‘Käptn Knall’. Bij de ‘circusmobiel’ kun je een paar acrobatische kneepjes leren en spannende circusspelletjes doen.

Muzikale omlijsting
Het hele weekend zijn er optredens en concerten. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het optreden van het Carolin Fortenbacher Trio op zaterdagavond. Onder het motto ‘ABBA macht glücklich!‘ zorgt de hoofdrolspeelster uit de ABBA-musical ongetwijfeld voor kippenvel tijdens dit unplugged concert. Maar ook de optredens van bijvoorbeeld de Dry Dudes, Rewind en ELNA staan garant voor een prima stemming.

Hapjes en drankjes
In de ‘Genussgarten’ in de boomgaard kun je in een strandkorf of loungestoel in relaxte sfeer genieten van allerhande lekkernijen. Kwaliteit en natuurlijk ook smaak staan voorop bij de hamburgers en salades die worden toebereid. Je kunt je ook laten verrassen door Afrikaanse en andere exotische smaken. Voor de ontspannen muziek zorgt DJ Thore.

Het Grafschafter Fietsenfestival vindt plaats bij Klooster Frenswegen in Nordhorn. De entree is gratis. Openingstijden: zaterdag 24 augustus: 11 – 22.30 uur | zondag 25 augustus: 11 – 18 uur.

Meer informatie: www.fietsenfestival.de

//Einde bericht

Bron: NLConnection

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: