Rotterdam Unlimited laat stadshart bruisen met meer dan 140 acts

Rotterdam, 29 Juli 2019 /EZPress/ - Rotterdam Unlimited heeft de binnenstad wederom omgetoverd tot één groot straatfeest. Van dinsdag 23 t/m zaterdag 27 juli stond het stadshart in het teken van optredens, muzikale battles, parades, dans en nog veel meer met culturele diversiteit als feestelijk middelpunt. Het festival trapte af met diverse programma’s op verschillende locaties, toewerkend naar een zinderend straatfestival weekend met de Battle of Drums, de Western Union Zomercarnaval Straatparade en een variëteit aan podium optredens.

In de aanloop naar het weekend zijn de krachten gebundeld met OPEN Rotterdam, House of Knowledge en De Doelen, bij het highlighten van de cultuurmakers van morgen. ‘Noche de las Chicas’ presenteerde powervrouwen in de hiphop, als muzikale mars tegen genderongelijkheid in de muziek. Tijdens de ‘RU OPEN TALENT HOUSE’ ging jong Rotterdams talent de strijd aan, tijdens de live uitzending van OPEN Rotterdam. Lii kwam als winnaar uit de bus, met als prijzen o.a. een plek op het Hofplein podium en coachingsessie van House of Knowledge.

Vrijdagavond was het op het Hofplein als vanouds genieten bij de nationale Battle of Drums, met een ritmisch, explosief en muzikaal optreden van de drie finalisten. De Amsterdamse jongens van ‘Ritmo Percussion’ pakten de titel. Na de Battle ging het feestje op het Hofplein door met zwoele zomeravond klanken uit Tucson, Arizona met Orkesta Mendoza. Ondertussen ging op Schouwburgplein het dak eraf bij de RU N.E.W.S. Blockparty, door Y.M.P. (Productiehuis FLOW). Rotterdam’s next best zorgde er voor een opzwepende afsluiter.

Op zaterdag trok de 2,5 km lange Western Union Zomercarnaval Straatparade door de binnenstad. Toegejuicht door een genietende menigte liet de tropische parade haar kleurrijke voetstappen na in de straten van Rotterdam. De 34e editie van de straatparade werd aangevoerd door de stralende Western Union Queen Zomercarnaval Chesley Verbond. Het is de eerste keer is dat een solo kandidate, zonder carnavalsgroep, is verkozen tot Queen van het evenement. Ondertussen is op Centraal Station het record van grootste Salsadans (Rueda de Casino) in samenwerking met NS met 1.438 dansers verbroken. Het officiële wereldrecord werd in mei van dit jaar in Tenerife gevestigd met 1.291 dansers.

Na de Western Union Zomercarnaval Straatparade ging de feestvreugde verder op het Hofplein met optredens van Frenna & 777 Band en Femi Kuti, met als knallend eind de begeleidingsband van Prince, The New Power Generation. Ook Rotterdammers Watwatis, Le Seton en de winnaar van de RU OPEN TALENT Contest, Lii claimden groots het hoofdpodium, onder leiding van Y.M.P. Het eclectische programma op het Schouwburgplein zorgde voor grenzeloze muzikale ontmoetingen, met optredens van Karim Baggili, Karsu, de Niffo’s, A Mili, Muthoni Drummer Queen en Josylvio.

Rotterdam Unlimited vierde dit jaar haar 7e editie. De organisatie kijkt met plezier terug op het evenement. “Het was een super editie! Drukbezocht, met een fijne sfeer. En we zijn enorm dankbaar voor de overall gunstige weersomstandigheden”, aldus festivaldirecteur Guus Dutrieux.

//Einde bericht

Bron: Rotterdam Festivals

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: