Veel Nederlanders op autovakantie hebben last van de processierups

Foto:
Met de auto op vakantie. Op stopplaatsen vaak soms van processierupsen

Amsterdam, 05 Juli 2019 /EZPress/ - Meer dan 350 Nederlanders die momenteel in het buitenland op vakantie zijn met de auto hebben een melding gemaakt van overlast van de eikenprocessierups bij www.tussenstop.nl, de boekingssite voor tussenstop overnachtingen bij een lange autorit. De eikenprocessierupsnesten zijn gespot bij parkeerplaatsen in Frankrijk en Duitsland en zorgen momenteel voor huid-, oog- of luchtwegirritaties bij volwassenen, kinderen en huisdieren.

Opletten bij picknicken langs de snelweg

Ruim 49% van de meldingen gaan over parkeerplaatsen langs de Route du Soleil. Maar ook in Zuid-Frankrijk en Zuid-Duitsland langs de snelweg is het raadzaam om goed op te letten op welke plek je gaat picknicken en uitrusten van een lange autorit.

Andere meldingen (12%) worden gedaan over campings onderweg, waar kampeerders de rups aantreffen. Een aantal Nederlanders hebben zelfs gekozen om de camping te verlaten en te overnachten in een hotel onderweg. Zie Tussenstop.com voor hotels onderweg

Bij hitte extra waakzaam zijn

Als gevolg van de hitte in Europa, kruipen de processierupsen massaal vanaf de boomtoppen naar beneden om de koelte op te zoeken. Daardoor is de kans veel groter dat kinderen of huisdieren in contact komen met de rupsen. Het is raadzaam om extra waakzaam te zijn bij hoge temperaturen.

//Einde bericht

Bron: Tussenstop.com

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
De website van Tussenstop.comDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: